چرا زنان بعد از دوران یائسگی بیشتر در معرض ابتلا به سرطان هستند؟ این یکی از سوالات رایجی است که ذهن بسیاری از زنان را به خود درگیر کرده.
همانطور که میدانید سرطان سینه از شایع ترین بیماری هایی است که میتواند تهدیدی بزرگ برای سلامت افراد باشد. این بیماری خطرناک معمولا در اثر شرایط محیطی و ژنتیکی بروز پیدا میکند که یائسگی نیز یکی از این عوامل خطرزا است.
در ادامه متن با ما همراه باشید تا به طور کامل درباره رابطه یائسگی و سرطان سینه توضیحات لازم را به شما بدهیم تا بتوانید با آگاهی بیشتر ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهید:
یائسگی(منوپوز) بخشی از فرایند پیری در خانم ها بوده و به معنی پایان دوران قاعدگی و عدم توانایی زنان در باروری میباشد. این اتفاق معمولا بین 45 تا 55 سالگی رخ میدهد اما در شرایطی نیز میتواند زودتر یا دیرتر از موعد اتفاق افتد.
علاوه بر آن یائسگی در زنان ممکن است در پی برخی شرایط مانند جراحی (تخلیه تخمدان ها و …)، درمان سرطان یا حتی تغییرات هورمونی طبیعی بدن رخخ دهد.
قبل از اینکه یائسگی کامل شود، دورهی گذری وجود دارد که به آن پرییائسگی میگویند. در این دوره، قاعدگیها نامنظم میشوند و علائمی مثل گرگرفتگی، تعریق شبانه، تغییرات خلقی و خشکی واژن ممکن است بروز کنند.
بعد از یائسگی هم، بدن تغییراتی را تجربه میکند که میتواند روی سلامت استخوانها، قلب و سایر قسمتهای بدن تاثیر بگذارد.
به طور کلی بدن زنان در دوره یائسگی دستخوش تغییرات زیادی میشود که میتوان علت آن را ناشی از کم شدن هورمون های زنانه دانست. کم شدن هورمون های زنانه به مرور سبب میشود پریودها نامنظم و در نهایت قطع شود؛ چرا که دیگر تخمدان ها قادر به آزادسازی تخمک نیستند.
این تغییرات هورمونی در نهایت میتواند شرایط زییر را برای شما به وجود آورد:
شماره تماس مطب دکتر مهسا توکل: ۰۲۱۸۸۰۸۳۳۴۸
بهتر است در ابتدا به این موضوع توجه داشته باشید که یائسگی مستقیما باعث سرطان سینه نمیشود؛ بلکه ریسک ابتلا به این عارضه را در زنان افزایش میدهد.
بر اساس تحقیقاتی که تاکنون صورت گرفته، محققان به این نتیجه رسیدند سرطان پستان در افراد بالای 50 سال که دوران یائسگی را تجربه میکنند (8 مورد از 10 مورد) در مقایسه با سایر گروه های سنی شایع تر است. اما علت چیست؟
با افزایش سن، احتمال اینکه سلول های بدن دچار جهش ژنتیکی شود بیشتر است. علاوه بر آن بعد از دوره یائسگی، بافت چربی پستان به عنوان منبع اصلی تولید استروژن عمل میکند. از این رو سطح بالای استروژن در بافت پستان میتواند به عنوان یک عامل خطر برای ایجاد و پیشرفت سرطان سینه در نظر گرفته شود.
هیچ راه قطعی برای پیشگیری از سرطان سینه وجود ندارد. با این حال شما میتوانید با رعایت برخی نکات ساده ریسک ابتلا به این عارضه را در خود کاهش دهید:
اگر بستگان درجه 1 شما سابقه ابتلا به سرطان پستان را دارند و ریسک ابتلا به سرطان سینه در شما بالاست، بهتر است اقدامات لازم را برای تشخیص سرطان پستان انجام دهید.
زمانی که به پزشک متخصص مراجعه میکنید در وهله اول سوابق پزشکی و علائمی که تجربه میکنید بررسی میشود؛ سپس برای رد یا تایید سرطان سینه ممکن است از تکنیک های تشخیصی زیر کمک بگیرد که عبارتند از:
بسیاری از پزشکان شروع غربالگری سرطان سینه با ماموگرافی را در سن 45 سالگی به بعد توصیه میکنند. در حالی که برخی دیگر از پزشکان ممکن است توصیه کنند که برای انجام آزمایش ماموگرافی تا 50 سالگی صبر کنید. با این حال بسته به عوامل فردی و شرایطی که تجربه میکنند امکان دارد غربالگیری سرطان سینه قبل از 45 سالگی نیز برای شما انجام شود.
در صورتی که به سرطان سینه مبتلا شده اید و قصد دارید بیماری خود را تحت نظر پزشک حاذق درمان کنید، میتوانید با خیال راحت مراحل درمان را به دکتر مهسا توکل بسپارید. بی شک ایشان یکی از برجسته ترین متخصصان در زمینه درمان بیماری های پستان در تهران است و میتواند به بهترین نحو بیماری را درمان کند و زندگی تازه به شما هدیه دهد. برای نوبت گیری و مشاوره در زمینه درمان سرطان سینه میتوانید از طریق شماره های مندرج در سایت با ما تماس حاصل کنید.
نوبت دهی اینترنتی دکتر مهسا توکل
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 3.4 / 5. تعداد رایها: 5