آبسه سینه یکی از مشکلات رایجی است که بسیاری از زنان دردوران شیردهی یا برخی از مردان و زنان غیر شیرد آن را تجربه میکنند. اما این عارضه با چه علائمی همراه است؟ چرا افراد دچار آبسه پستان میشوند؟ آیا میتوان آبسه پستان را به راحتی درمان کرد؟ و ….
در این مقاله قصد داریم به تمامی سوالات شما در خصوص بیماری آبسه پستان پاسخ دهیم. پس اگر قصد دارید نکات مفید و کمک کننده ای را در این زمینه مطالعه کنید بهتر است تا پایان متن با ما همراه شوید:
آبسه پستان یکی از بیماری ای سینه است که در اثر تجمع چرک و عفونت در قسمتی از بافت سینه ایجاد شده و با علائم دردناکی همراه است. بیشتر آبسه های پستان در اثر عفونت های باکتریایی ایجاد شده و درست در زیر پوست سینه به وجود میآید. همچنین آبسه سینه وضعیتی است که به شکل درد و ورم در ناحیه پستان بروز داده میشود، که ممکن است ناشی از التهاب یا عفونت باشد.
چرا زنان دچار آبسه پستان میشوند و علت اصلی ابتلا به این عارضه چیست؟ همانطور که توضیح دادیم این بیماری در زنان شیرده شیوع بیشتری دارد بنابراین زمانی رخ میدهد که عفونت درمان نشده از باکتری روی پوست یا دهان کودک ایجاد شود. این باکتری ها از راه های مختلفی وارد بافت سینه میشوند از جمله:
طبق تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است زمان شروع ورم سینه در زنان شیرده 6 هفته بعد از زایمان است. همچنین تخمین زده میشود که تغذیه با شیر مادر 10 تا 33 درصد از عفونت های سینه را ایجاد میکند. علاوه بر آن انسداد مجاری شیر نیز میتواند در زنان شیرده یکی دیگر از عواملی باشد که در نهایت منجر به آبسه سینه شود.
” Blocked milk ducts not only cause pain and discomfort to the mother, affect the amount of milk of the baby, make the baby not get enough milk, but also can lead to other dangers such as breast abscess, postpartum depression because of pressure and fatigue due.”
” انسداد مجاری شیر نه تنها باعث درد و ناراحتی مادر میشود، بلکه بر میزان شیر نوزاد تأثیر میگذارد، چرا که شیر کافی دریافت نمی کند. این موضوع میتواند خطرات دیگری مانند آبسه سینه، افسردگی پس از زایمان را به دلیل فشار و خستگی به دنبال داشته باشد. ”
با این حال در مواردی دیده شده که زنان غیر شیرده یا مردان هم آبسه سینه را تجربه میکنند که به آن ساب آرئولار میگویند. در این شرایط باکتری ها از طریق زیر به بدن وارد میشوند:
در صورتی که به این عارضه دچار شده باشید ممکن است برخ از علائم زیر را تجربه کنید. این علائم عبارتند از:
علاوه بر موارد فوق در صورتی که دچار عفونت فعال شده باشید ممکن است تب و لرز را همراه با احساس خستگی تجربه کنید. در این صورت توصیه میشود حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
همچنین اگر در حال حاضر تحت درمان با داروهای آنتی بیوتیک برای آبسه پستان هستید و با گذشت 2 روز احساس بهبودی نکردید، باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.
این علائم ممکن است با برخی از بیماری های دیگر نظیر ماستیت گرانولوماتوز یا میکروکلسیفیکاسیون بدخیم اشتباه گرفته شود که پزشک برای تشخیص دقیق آن از آزمایشات تصویر برداری مانند ماموگرافی استفاده میکند.
شماره تماس مطب دکتر مهسا توکل: ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳
به طور کلی عفونت های پستانی به دو دسته مختلف طبقه بندی میشوند: در دوران شیر دهی و غیر از دوران شیردهی
آبسه سینه معمولاً در دوران شیردهی رخ میدهد، اما زنان میتوانند با مراقبت از سینه در این دوران، از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کنند. با این حال مادران شیرده ممکن است در 2 دوره مختلف به این عارضه دچار شوند:
75 درصد از آبسه های پستان در این دوران رخ میدهد چرا که مادران آگاهی کافی از بهداشت و مراقبت های پستان در زمان شیردهی را نداشته و بیشتر در معرض ابتلا به عفونت و آسیب هستند.
بیشتر بخوانید: راه های بزرگ کردن سینه چیست؟
در این دوران به دلیل تجمع شیر در سینه احتمال آسیب دیدن بافت و در نهایت قرار گرفتن در معرض عفونت بالا میرود. در این شرایط ممکن است مادر علائمی ماند تب و درد را احساس کند که باید حتما به پزشک مراجعه کند و در صورت پشت گوش انداختن این علائم به آبس پستان یا عفونت سینه دچار میشوند.
آبسه های پستانی که خارج از دوران شیردهی رخ میدهند، اغلب افراد را در سنین بالاتر تحت تاثیر قرار میدهند و دارای تنوع بیشتری از نظر میکروب ها هستند. این عفونت ها را میتوان به دو دسته زیر تقسیم کرد.
در این شرایط، عفونت در مجاری پستان رخ میدهد که علائم آن را میتوان در زیر هاله پستان مشاهده کرد. این نوع عفونت عمدتاً در خانمهایی رخ میدهد که در رده سنی 15 تا 45 سال باردار میشوند و حاوی چند نوع میکروب است. در صورت عدم درمان، این وضعیت ممکن است برای سلامت فرد تهدید کننده باشد و حتی ممکن است موجب مرگ او شود. البته بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که مصرف سیگار نقش مهمی در ایجاد این نوع آبسه ایفا میکند.
بیشتر بخوانید: نکروز چربی سینه چیست؟ + علائم نکروز چربی سینه
این نوع عفونت ها نسبت به آبسه مرکزی شیوع کمتری در بین افراد دارد و معمولاً در سنین بالاتر اتفاق میافتند. این آبسه ها به صورت ناگهانی و بدون وجود هیچ بیماری زمینه ای خاصی در خانمهای یائسه ظاهر میشوند. علت دقیق ابتلا به این نوع آبسه هنوز مشخص نشده است، اما برخی از تحقیقات نشان میدهد که گشاد شدن مجاری پستان در این دوره ممکن است عامل ایجاد عفونت باشد. در این شرایط، برای درمان آبسه پستان، پزشکان متخصص بیماریهای پستان از روش تخلیه چرک استفاده میکنند.
انتخاب روش درمانی آبسه سینه به عوامل مختلفی از جمله اندازه آبسه، شدت علائم و وضعیت بیمار بستگی دارد. در آبسه های کوچک، ممکن است بتوان با مصرف آنتی بیوتیک و آسپیراسیون آبسه را درمان کرد؛ در آبسه های بزرگ یا آبسه هایی که به درمان با آنتی بیوتیک و آسپیراسیون پاسخ نمیدهند، ممکن است پزشک برای تخلیه چرک و عفونت سینه جراحی را به فرد توصیه کند.
مصرف آنتی بیوتیک برای از بین بردن باکتری های ایجاد کننده عفونت سینه ضروری است. آنتی بیوتیک ها معمولاً به صورت خوراکی تجویز میشوند، اما در برخی موارد ممکن است آنتی بیوتیک به بدن بیمار تزریق شود.
در صورتی که مصرف آنتی بیوتیک برای بیمار مفید و موثر نباشد، پزشک تخلیه چرک از آبسه سینه را برای بهبود علائم و جلوگیری از گسترش عفونت در بدن توصیه میکند. تخلیه چرک معمولاً با روشی به نام آسپیراسیون انجام میشود. در این روش، پزشک با استفاده از سوزن بسیار نازکی چرک و عفونت ناشی از آبسه را از سینه تخلیه میکند.
قابل ذکر است آسپیراسیون معمولاً تحت هدایت سونوگرافی انجام میشود تا اطمینان حاصل شود که کل چرک از آبسه تخلیه شده است.
نوبت دهی اینترنتی دکتر مهسا توکل (اینجا کلیک کنید)
جراحی برای تخلیه آبسه پستان معمولاً به صورت سرپایی انجام می شود. در این روش، پزشک بیمار را تحت بیهوشی موضعی قرار میدهد و با ایجاد یک برش کوچک در پوست، آبسه را تخلیه میکند.
در صورت عدم درمان، آبسه پستان می تواند عوارض جدی ایجاد کند. این عوارض عبارتند از:
بیشتر بخوانید: تفاوت کیست سینه و تومور سینه چیست؟
همانطور که تاکنون مطالعه کردید متوجه شدید که آبسه پستان از مشکلات رایج سینه در زمان شیردهی است. بنابراین برای آنکه بتوانید از ابتلا به این عارضه ناراحت کننده جلوگیری کنید بهتر است در رعایت برخی از نکات زیر کوشا باشید:
اگر مدتی است که علائم ناراحت کننده آبسه پستان را تجربه میکنید و این موضوع نگرانی هایی را برای شما ایجاد کرده بهتراست هر چه سریع تر برای درمان و رفع این مشکل به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. دکتر مهسا توکل یکی از متخصصان به نام و زبر دست در حوزه درمان بیماری های پستان در تهران است که با سابقه ای درخشان در زمینه درمان آبسه سینه و سایر بیماری ها مربوط به سینه، توانسته با نتایج موفقیت آمیز رضایت بسیاری از بیماران را به خود جلب کند.
در صورتی که قصد داری آبسه سینه به راحتی و به بهترین شکل تحت نظر پزشک متخصص درمان شود، میتوانید از طریق شماره های درج شده در سایت با ما تماس حاصل کنید.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 3.7 / 5. تعداد رایها: 19
2 Comments
درود، همه ی بیماران ماستیت سینه بعد از مدتی دچار بیماری استخوان درد یا فیبرومیالژیا میشن
چرا درمانی براش نیست؟؟؟؟
سلام وقت بخیر
خیر، ولی احتمال همراهی این و مورد باهم کم نیست.