سرطان سینه یکی از شایع ترین بیماری های تهدید کننده در بین زنان است که در اثر شرایط مختلف، از عوامل ژنتیکی گرفته تا عوامل هورمونی و محیطی، ایجاد میشود. در سال های اخیر تحقیقات زیادی بر روی ارتباط بارداری و ناباروری و سرطان سینه صورت گرفته است.
در این مقاله قصد داریم به طور کامل درباره این موضوع صحبت کنیم تا اگر قصد باروری را دارید در زمان مناسب اقدامات لازم را انجام دهید:
بسیاری از تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است، نشان میدهد زنانی که در سنین پایین تری اولین فرزندشان را به دنیا آوردند خطر ابتلا به سرطان در آنها کمتر است. این امر به دلیل تغییرات هورمونی ناشی از بارداری و شیردهی است.
به این صورت که شیردهی با کاهش تعداد چرخههای قاعدگی و در نتیجه کاهش مواجهه پستان با هورمونهای زنانه، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش میدهد.
تعیین وقت از طریق فرم رزرو نوبت
زنانی که مشکل باروری دارند، بر خلاف کسانی که در سنین پایین تر بارداری را تجربه میکنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند. دلایل این موضوع کمی پیچیده است که در ادامه برخی عوامل احتمالی که در بروز چنین عارضه نقش دارند را به شما معرفی میکنیم:
زنانی که عدم توانایی در باروری دارند، اغلب دچار اختلالات هورمونی هستند که این موضوع میتواند مستقیما بر روی سلول های پستان تاثیر گذار باشد.
برخی از روش هایی که برای درمان ناباروری انجام میشود (مانند تحریک تخمدان) ممکن است ریسک ابتلا به سرطان پستان را در زنان افزابش دهد.
زنانی که دچار مشکلات ناباروری هستند، احتمال اینکه سینه هایی با بافت متراکم داشته باشند بیشتر است. از آنجایی که متراکم بودن بافت پستان خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان افزایش میدهد، ای موضوع میتواند ریسک ابتلا به سرطان را در آنها بالا ببرد.
درمان سرطان پستان، شیمیدرمانی و هورمون درمانی، ممکن است عوارض منفی بر باروری داشته باشد. این روشهای درمانی احتمالاً به تخمدانها آسیب وارد میکنند و ممکن است باعث کاهش باروری یا ناباروری شوند. با این وجود، بسیاری از زنانی که این درمانها را پشت سر گذاشتهاند، موفق به باردار شدن شدهاند.
بیشتر بخوانید:درمان سرطان پستان
از آنجایی که برخی از انواع سرطان پستان نسبت به استروژن حساسیت دارند، نگرانیهایی درباره تأثیر بارداری بر بازگشت مجدد سرطان وجود دارد. این مسئله به دلیل سطح بالای هورمونها در دوران بارداری است. اما مطالعات علمی نشان دادهاند که بارداری پس از بهبودی کامل از سرطان، احتمال بازگشت آن را افزایش نمیدهد.
متاسفانه برخی زنان به دلیل نوع درمان انجامشده قادر به شیردهی نباشند. اما برای آنهایی که توانایی شیردهی دارند، اما شواهد نشان میدهد که شیردهی نه تنها موجب بازگشت سرطان نمیشود، بلکه میتواند احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.
پزشکان معمولاً توصیه میکنند پس از پایان درمان سرطان پستان، قبل از تلاش برای بارداری حداقل دو سال صبر کنند. این بازه زمانی به پزشکان این امکان را میدهد تا در صورت وجود بازگشت زودهنگام سرطان، آن را شناسایی کنند.
در مواردی که سرطان پستان با گیرندههای هورمونی مثبت تشخیص داده شده، درمان هورمونی تکمیلی ممکن است تا 5 تا 10 سال ادامه داشته باشد. در این حالت، زنانی که تمایل به بارداری دارند باید حداقل 2 سال از این درمان بگذرند و پس از آن با مشورت پزشک اقدام به قطع موقت درمان و برنامهریزی برای بارداری کنند.
عوامل متعددی بر این ارتباط پیچیده تأثیر میگذارند، از جمله:
بر اساس مطالعه منتشر شده توسط The American Cancer Society، زنانی که به مدت یک سال یا بیشتر فرزند خود را شیر میدهند، خطر ابتلا به سرطان پستان در آنها 4.3٪ کمتر از زنانی است که هرگز شیردهی نداشتهاند.
American Cancer Society: Breast Cancer Risk Factors and Breastfeeding
برای اینکه بتوانید ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش، و یا از آن جلوگیری کنید، بهتر است در وهله اول به سبک زندگیتان توجه کنید و در صورت نیاز آن را اصلاح کنید. برای این کار لازم است تا:
علاوه بر آن انجام منظم ماموگرافی و معاینه بالینی پستان، به تشخیص زودهنگام سرطان پستان کمک میکند. همچنین در حوزه کسب اطلاعات بیشتر در مورد ارتباط بین بارداری، ناباروری و سرطان پستان، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
در حالی که مطالعات نشان میدهند که بارداری و شیردهی میتوانند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهند، ناباروری و حتی برخی درمان های ناباروری ممکن است این خطر را افزایش دهند. با این حال، اگر قصد بارداری را دارید بهتر است قبل از 30 سالگی اقدامات لازم را انجام داده و با مشورت یک متخصص زنان، بهترین روش درمانی را برای درمان ناباروری انجام دهید.
دکتر مهسا توکل یکی از برجسته ترین جراحان در حوزه درمان سرطان سینه است که با مهارت بالا و استفاده از به روز ترین تجهیزات پزشکی توانسته رضایت بسیاری را کسب کند. اگر به دنبال بهترین متخصص درمان بیماری های مربوط به پستان در تهران هستید، بی شک دکتر مهسا توکل میتواند در این مسیر همراه شما باشد. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شماره های مندرج در سایت با ما در تماس باشید.
جهت دریافت نوبت معاینه و مشاوره با دکتر مهسا توکل با شماره های قرارداده شده در سایت تماس بگیرید و یا از طریق فرم رزرو نوبت اقدام کنید.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد رایها: 5