متاسفانه سرطان سینه دومین سرطان رایج در زنان در سراسر دنیا است که جراحی سرطان پستان یکی از روش های درمانی آن به حساب میآید.
یکی از شایع ترین علت ابتلا به سرطان سینه، جهش ژنتیکی و سابقه خانوادگی به این بیماری است؛ که البته سایر عوامل محیطی مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، مصرف دخانیات و الکل و … میتواند شانس ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
زمانی که فرد به سرطان سینه مبتلا میشود ممکن است علائم نگران کننده ای مانند ایجاد توده های سفت و بدون درد در پستان، تغییر شکل در بافت یا نوک سینه، ترشح از نوک سینه و سایر علائم غیر عادی را تجربه کند.
اما سوالی که پیش میآید اینجاست که بهترین روش برای جراحی سرطان سینه کدام است؟ آیا سرطان سینه را میتوان با جراحی ریشه کن کرد؟
برای پاسخ به این سوالات و همینطور آشنایی بیشتر با تکنیک های جراحی برای درمان سرطان پستان در ادامه متن با ما همراه باشید:
روش های مختلفی برای درمان سرطان سینه وجود دارد که جراحی یکی از این تکنیک هاست. البته جراحی سرطان سینه بسته به شرایط شما و پیشرفت بیماری به انواع مختلف تقسیم میشود که در ادامه به هر یک از این تکنیک ها اشاره میکنیم:
یکی از رایج ترین روش ها برای برداشتن بافت سرطانی سینه، انجام جراحی ماستکتومی است. چرا که این جراحی چه در مراحل اولیه بیماری و چه در زمانی که سرطان در بافت سینه پیشرفته تر شده باشد در اکثر مواقع میتواند افراد مبتلا به سرطان پستان را درمان کند.
علاوه بر این، نوعی از جراحی ماستکتومی که به ماستکتومی پیشگیرانه معروف است، به منظور جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان برای افرادی که به احتمال بیشتری در معرض خطر مبتلا شدن به این بیماری خطرناک هستند، مورد استفاده پزشکان قرار میگیرد.
با توجه به شرایط فردی و پیشرفت بیماری، تکنیک های مختلفی در جراحی ماستکتومی، برای مبتلایان استفاده میشود. از جمله:
برای دریافت وقت مشاوره با دکتر مهسا توکل با مطب ایشان تماس بگیرید و یا از طریق فرم رزرو نوبت اقدام نمایید.
جراحی لامپکتومی به جراحی حفظ پستان نیز معروف است که در این تکنیک تنها بخشی از بافت سرطانی سینه برداشته میشود و میتوان لامپکتومی را به عنوان یک گزینه درمانی عالی برای مراحل اولیه سرطان که هنوز تومورهای سرطانی کوچک اند و گسترش نیافته اند در نظر گرفت.
یکی از بهترین مزیت های جراحی لامپکتومی این است که به بیمار این امکان را میدهد تا بتواند بیشتر بافت پستان خود را حفظ کند. اما به احتمال زیاد بعد از انجام این تکنیک درمانی، پزشک معالجتان برای جلوگیری از عود مجدد سرطان، پرتو درمانی را بعد از جراحی لامپکتومی توصیه میکند.
در حالی که فرد با انجام جراحی ماستکتومی دیگر نیازی به پرتو درمانی نخواهد داشت. اما تحقیقات انجام شده نشان میدهد جراحی لامپکتومی همراه با پرتو درمانی به همان اندازه جراحی ماستکتومی در درمان سرطان سینه موثر است.
بیشتر بخوانید: جراحی آنکوپلاستی چیست؟
” اگر به سرطان سینه مبتلا شده اید و نمیدانید بهترین روش جراحی سرطان پستان برای شما کدام است، پزشک متخصص شما با توجه به شرایط فیزیکی و روحی و همچنین مرحله ای از بیماری که در آن قرار دارید موثرترین روش را برای شما انتخاب میکند تا به نتیجه ایده آل خود برسید. “
بیشتر بخوانید: انواع عمل زیبایی سینه
اغلب سیستم لنفاوی بدن جایی است که سلول های سرطانی شروع به رشد و تکثیر میکنند و در نهایت در بدن گسترش میابند. برای ارزیابی دقیق تر و همینطور تجزیه تحلیل بیشتر ممکن است جراح، یک یا چند غده لنفاوی در زیر بازو را در کنار بافت آسیب دیده سینه بردارد.
تشریح غدد لنفاوی که یکی دیگر از روش های جراحی سرطان پستان است، تکنیک های زیر را شامل میشود:
بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان: این تکنیک از جراحی سرطان سینه به پزشکان کمک میکند تا متوجه شوند آیا سرطان به سیستم لنفاوی گسترش یافته است یا خیر؟!
گره های لنفاوی نگهبان میتوانند شاخص خوبی برای این جراحی باشند چرا که اولین گره ای است که تخلیه مایع از سینه آسیب دیده را فیلتر میکند. جراح در اغلب مواقع در طول عمل بیوپسی گره نگهبان را انجام میدهد تا بتواند تومور اصلی را از سینه خارج کند. جراح در طول این فرآیند گره های نگهبان را برای تجزیه تحلیل و اطمینان از سرطانی بودن سلول های آن ، از بدن خارج میکنند.
تشریح غدد لنفاوی زیر بغل: در صورتی که جواب آزمایش غدد نگهبان از بابت سرطانی بودن مثبت درآيد و یا در شرایطی که جراح دلایل دیگری برای فراگیر بودن سرطان در غدد لنفاوی داشته باشد، ممکن است بخش بزرگ تری از غدد لنفاوی را برای تجزیه و تحلیل از بدن خارج کند.
برای ارتباط با دکتر مهسا توکل با شماره ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳ تماس بگیرید.
بسیاری از زنان بعد از جراحی لامپکتومی یا جراحی ماستکتومی در صورت امکان، قصد بازسازی و ترمیم سینه خود را دارند که جراح بعد از تخلیه سینه یا بعد از گذراندن دوره های پرتودرمانی، با تکنیک های جراحی پلاستیک، فرم و شکل طبیعی سینه ها را باز میگردانند.
بر اساس گفته های منبع معتبر my.clevelandclinic.org صرف نظر اینکه جراحی ترمیمی فوری سینه یا تاخیری انجام دادید ممکن است برای تکمیل نتایج درمانی، مجددا نیاز به جراحی بعدی پیدا کنید. برای مثال جراحی های بعدی کمک به فرم دهی بهتر سینه ها و متقارن بودن آن کمک میکند یا نوک پستان بازسازی شده به سینه اضافه کند.
“Regardless of whether you have immediate or delayed reconstruction surgery, you may need an additional follow-up surgery to perfect your results. Follow-up surgeries may adjust the size balance between your breasts, for example, or add a reconstructed nipple
در بازسازی سینه به روش کاشت ایمپلنت ها، جراح پروتز سینه را در زیر یا روی عضله سینه قرار میدهد و با پوست سینه یا پیوند پوست از قسمت دیگر بدن، سینه را بازسازی میکند که در این روش میتواند با نظر بیمار از پروتزهای سیلیکونی یا سالین استفاده کند.
در این تکنیک جراح، پوست، چربی یا گاهی اوقات ماهیچه را از سایر نقاط بدن مانند شکم یا باسن که ظاهری شبیه به بافت سینه دارد را برداشته و برای بازسازی سینه مورد استفاده قرار میدهد.
در صورتی که جراحی ماستکتومی یا لامپکتومی با حفظ نوک پستان انجام دادید، جراح شما میتواند از این طریق به بازسازی سینه بپردازد و در صورتی که جراح طی درمان سرطان سینه نتواند نوک پستان را حفظ کند میتواند از پیوند پوستی برای باز سازی نوک سینه کمک بگیرد.
بیشتر بخوانید: بازسازی سینه با فلپ شکمی + بازسازی سینه چگونه انجام می شود؟
مدت زمان جراحی سرطان پستان بستگی به شرایط بیمار، گستردگی بیماری و تکنیک درمان آن دارد. به طوری که یک جراحی ساده لامپکتومی یا بدون بیوپسی گره نگهبان معمولا در طی یک ساعت انجام میشود و معمولا در همان روز فرد از بیمارستان مرخص میشود.
از طرف دیگر ماستکتومی با برش غدد لنفاوی زیر بازو یا بازسازی فلپ ممکن است سه ساعت زمان نیاز داشته باشد و جراحی سرطان پستان به طول بیانجامد. در صورتی که برای بهبودی شما از این تکنیک استفاده شود ممکن است مجبور شوید به مدت یک یا چند شب در بیمارستان بمانید.
برای درمان سرطان سینه به روش جراحی با دکتر مهسا توکل در تهران از طریق فرم رزرو نوبت اقدام نمایید.
هدف اصلی از انجام جراحی سرطان پستان، از بین بردن و ریشه کن کردن سرطان در بدن فرد مبتلا است. از این رو اگر فردی تحت درمان قرار نگیرد به مراتب خطرات بیشتری سلامت او را تهدید میکند.
روش های مختلفی که برای جراحی سرطان سینه مورد استفاده پزشکان قرار میگیرد همانند سایر جراحی ها همراه با عوارض احتمالی است که حتی برخی از این موارد به ندرت ممکن است در افراد رخ دهد. اما به طور کلی موارد زیر را شامل میشود:
در صورتی که هر یک از علائم بالا را بعد از جراحی سرطان پستان مشاهده کردید توصیه میشود در اسرع وقت با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بخوانید: راه های تشخیص توده بدخیم سینه + علائم توده های بدخیم
اینکه چقدر زمان میبرد تا فرد بعد از جراحی سرطان پستان بهبود یابد، یک سوال متدوال است که برای پاسخ به آن باید بگوییم ممکن است تا چند هفته بعد از جراحی سینه، دردی که در قفسه سینه و بازو حس کنید که حرکاتتان را محدود تر کند.
بنابراین برای تسکین علائم و سرعت یافتن روند بهبودی، داروها و مسکن های تجویز شده را در سر وقت مصرف کنید. علاوه بر آن ممکن است چندین هفته طول بکشد تا انرژی خود را به دست آورید از این رو بیشتر افراد بعد از گذشت یک ماه میتوانند به روند عادی زندگی خود برگردند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با دکتر مهسا توکل با شماره ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳ تماس بگیرید.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 4.6 / 5. تعداد رایها: 9
4 Comments
برای انجام جراحی سرطان سینه لازم هست قبلش در بیمارستان بستری بشیم؟
معمولا یک روز یا نهایت دو روز نیاز به بستری در بیمارستان دارد.
Breast cancer _ stage 2 هستم ۸جلسه شیمی درمانی باید جراحی شوم میخواستم بدانمفاصله بین این دو چقدر باید باشد
سلام وقت بخیر
معمولا 2تا 4 هفته بعد شیمی درمانی، جراحی انجام می شود.