امروزه روش های نوین در پزشکی این امکان را برای افراد فراهم کرده تا بتوانند به شیوه های ساده تری به درمان بیماری بپردازند. جراحی لاپاراسکوپی یکی از این تکنیک های موثر است که توانسته تحولی عظیم در حوزه درمان اختلالات داخلی بدن ایجاد کند و افراد بتوانند به راحتی دوران درمان را پشت سر بگذارند.
اگر شما هم قصد دارید با کمک جراحی لاپاراسکوپی به درمان و تشخیص بیماری های داخلی بپردازید بهتر است در ادامه متن با ما همراه باشید:
لاپاراسکوپی نوعی روش جراحی است که به جراحان این امکان را میدهد تا بدون نیاز به ایجاد برش های بزرگ و عمیق در سطح شکم، بتوانند با ایجاد چند برش کوچک و استفاده از دستگاه های لوله مانندی اندام های آسیب دیده در ناحیه شکم و لگن را درمان کنند.
حالا که با تکنیک جراحی لاپاراسکوپی آشنا شدید ممکن است بپرسید که پزشکان از چه ابزاری برای انجام این عمل استفاده میکنند؟ در واقع در این روش جراحان با استفاده از یک لوله باریک و بلندی که در ابتدا آن دوربین و نور کارگذاری شده است اقدام به درمان مشکل به وجود آمده در اندام های داخلی میکنند که به این ابزار لاپاراسکوپ میگویند. دوربین استفاده شده در لاپاراسکوپ از وضوح بالایی بر خوردار بوده و میتواند تصاویر واضحی در حین درمان از اندام های داخلی را در اختیار جراح قرار دهد.
بیشتر بخوانید: پیکرتراشی یا جراحی آبدومیناپلاستی چگونه انجام میشود؟
در ابتدا متخصصان بیمار را تحت بیهوشی عمومی قرار میدهند و سپس جراح با ایجاد یک برش کوچک به طول 1 تا 1.5 سانتی متر در نزدیکی ناف، لوله نازکی را وارد شکم میکند. گاز کربن دی اکسید از طریق این لوله به داخل شکم بیمار پمپاژ میشود تا شکم کمی باد کند و به جراح این امکان را بدهد تا اندام ها را به طور واضح تری مشاهده کند و فضای کار بیشتری در اختیار داشته باشد.
سپس لاپاراسکوپ را وارد ناحیه مد نظر میکنند تا از طریق این ابزار، جراح بتواند تصاویر واضحی از اندام های داخلی به دست آورد. در صورتی که از تکنیک لاپاراسکوپی برای درمان یک عارضه مانند برداشتن آپاندیس استفاده شود، نیاز است تا برش های بیشتری بر سطح شکم ایجاد شود. ابزار های کوچک جراحی را میتوان از طریق برش های ایجاد شده در سطح شکم به ناحیه مورد نظر وارد کرد و در نهایت با کمک تصاویر به دست آمده درمان را آغاز میکنند.
پس از اتمام کار کربن دی اکسید را از شکم خارج میکنند و برش های ایجاد شده با بخیه بسته میشود.
جهت ارتباط با دکتر مهسا توکل با شماره ۰۲۱۸۸۰۸۳۳۴۸ تماس بگیرید.
ممکن است پزشک برای بررسی ناهنجاری ها در هنگام انجام جراحی برخی آزمایشاتی نظیر سونوگرافی و ام آر آی و... را تجویز کند. آزمایشات تصویربرداری سبب می شود تا پزشک بتواند ناهنجاری ها را بهتر درک کند. قبل از انجام آزمایش باید به مدت چند ساعت ناشنا باشید و از خوردن و آشامیدن خودداری کنید. به علاوه نمی توانید بعد از عمل جراحی فعالیت هایی مانند رانندگی انجام دهید بنابراین از یکی از اعضای خانواده بخواهید شما را تا منزل برساند.
بسیاری از افراد به دلیل مزایای متعدد جراحی لاپاراسکوپی ترجیحشان بر این است تا به جای انجام جراحی های باز و سنتی از این تکنیک درمانی بهره مند شود. اگر بخواهیم مزایای لاپارسکوپی را در مقایسه با جراحی باز بگویم میتوانیم موارد زیر را برای آن در نظر بگیریم:
بیشتر بخوانید: چه کسانی میتوانند عمل لیفت سینه را انجام دهند؟
در اینجا برخی از جراحی های رایج که می توان با استفاده از روش لاپاراسکوپی انجام داد، آورده شده است:
جراحی لاپاراسکوپی همچنین می تواند برای تشخیص بیماری ها یا انجام سایر اقدامات پزشکی، مانند نمونه برداری از بافت، استفاده شود.
قبل از عمل با پزشک خود در مورد مشکلات بدن مانند، حساسیت به داروی خاص، مشکلات خونریزی و... صحبت کنید. پزشک نحوه استفاده از دارو را برایتان توضیح می دهد. به علاوه برخی داروها نتیجه عمل جراحی لاپاراسکوپی را تغییر می دهند به همین دلیل پزشک دز داروها را تغییر می دهد. در صورت حاملگی حتما به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک قبل از انجام عمل جراحی، آزمایش های متعددی از بیمار می گیرد. این آزمایش ممکن است شامل آزمایش تجزیه ادار، آزمایش خون و… باشد.
عمل لاپاراسکوپی خطراتی نیز به دنبال دارد. هر چند این خطرات نادر هستند و ممکن است از هر 1000 نفر 3 نفر عوارض آن را تجربه کنند. اما به طور کلی میتوان عوارض احتمالی زیر را برای جراحی لاپاراسکوپی در نظر گرفت:
بنابراین بعد از عمل جراحی اگر حس کردید علایمی مانند، تب و لرز، درد شکمی، خونریزی، حالت تهوع و سرفه و تنگی نفس ، ناتوانی در ادرار و… را دارید حتما به پزشک مراجعه کنید. به علاوه بهتر است علائم عفونت را بررسی کنید.
بعد از انجام لاپاراسکوپی حدودا 2 هفته به زمان نیاز دارید تا به طور کامل بهبود پیدا کنید. البته برخی از زنان ممکن است تا 1 ماه خونریزی واژینال را تجربه کنند که این موضوع طبیعی است و جای نگرانی ندارد. همچنین زنانی که برای درمان مشکلات زنانه جراحی لاپاراسکوپی انجام دادند ممکن است سیکل قاعدگیشان به مدت چند هفته قطع شود و بعد از بازگشت به حالت عادی خونریزی و ناراحتی بیشتری نسبت به قبل احساس کنند.
بیشتر بخوانید: علت ترشح خون از سینه در زمان پریودی چیست؟
انجام این عمل جراحی تنها به نظر پزشک بستگی دارد. درواقع پزشک با بررسی شرایط بیمار تصمیم به انجام این نوع عمل جراحی می گیرد. بنابراین این موضوعی نیست که فقط بیمار بتواند تعیین کند. زیرا این نوع عمل جراحی برای همه افراد مناسب نیست و ممکن است برای درمان عارضه ایجاد شده به روش های درمانی دیگری نیاز باشد.
در صورتی که پزشک انجام جراحی لاپاراسکوپی را برای درمان اختلال به وجود آمده در بدن زنان مناسب بداند میتواند بیماری های زیر را درمان کند:
بیشتر بخوانید: برایکیوپلاستی یا عمل لیفت بازو چیست؟
در واقع اندازه زخم ها با توجه به نظر پزشک متفاوت است اما به طور معمول تعداد برش ها یک تا چهار عدد می باشد. هر برش 1 تا 1.5 سانتی متر طول دارد. در برخی موارد پزشک برای تشخیص و درمان بیماری، ابزارهای دیگری داخل شکم قرار می دهد. در طول عمل ممکن است پزشک از عضو مورد نظر یک نمونه بر دارد. این نمونه تحت آزمایش و بررسی قرار می گیرد. بعد از انجام جراحی، ابزارها از داخل شکم برداشته می شوند. جای زخم با نوار جراحی یا بخیه بسته می شود.
Laparoscopy is a type of surgical procedure that allows a surgeon to access the inside of the abdomen (tummy) and pelvis without having to make large incisions in the skin.
This procedure is also known as keyhole surgery or minimally invasive surgery.
لاپاراسکوپی نوعی روش جراحی است که به جراح این امکان را می دهد تا بدون نیاز به ایجاد برش های بزرگ در پوست به داخل شکم و لگن دسترسی پیدا کند.
این روش به عنوان جراحی کم تهاجمی نیز شناخته می شود.
https://www.nhs.uk/conditions/laparoscopy/
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد رایها: 1