شاید ورم پستان یا التهاب بافت سینه که به تازگی دچار آن شده اید ناشی از ابتلا به بیماری ماستیت گرانولوماتوز باشد. اما این بیماری چیست؟ چه علائم دیگری از خود بروز میدهد؟ آیا ماستیت گرانولوماتوز قابل درمان است؟ و …
در ادامه این متن با ما همراه باشید تا به طور دقیق تری به بررسی این عارضه بپردازیم:
ماستیت گرانولوماتوز (Granulomatous mastitis) یکی از بیماری های خوش خیم و در عین حال نادر پستان است که در نهایت منجر به التهاب و تورم بافت سینه میشود. دلیل ابتلا به این بیماری به طور دقیق مشخص نشده است اما معمولا در زنانی که در سنین باروری هستند یا کسانی که سابقه شیردهی را داشتند، دیده میشود.
علائم و نشانه های بیماری ماستیت گرانولوماتوز تا حدی شبیه به بیماری هایی نظیر لوپوس، آرتریت روماتوئید و بیماری التهابی تیروئید ظاهر میشود. در این بیماری سلول های التهابی بدن به جای حمله به باکتری ها یا قارچ ها، بافت بدن را مورد هدف قرار میدهد. از شایع ترین علائمی که این بیماری ایجاد میکند میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیشتر بخوانید: علت عفونت سینه چیست؟
البته بهتر است این نکته را متذکر شویم، گاهی اوقات ممکن است علائم این بیماری با سایر مشکلات پستان نیز اشتباه گرفته شود که در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت:
این بیماری تهاجمی در اغلب موارد با بزرگ شدن سینه آسیب دیده همراه است اما پوست سینه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند ظاهری پوست پرتقالی به سینه بدهد. در این بیماری پوست سینه اغلب به صورت قرمز روشن و لکه دار تر از ماستیت گرانولوماتوز دیده میشود (البته نه در تمام موارد!).
یکی دیگر از بیماری های سینه که ممکن است علائمی مشابه با GM از خود بروز دهد سلولیت پستان است.
این نوع عفونت توسط باکتری هایی ایجاد میشود که به طور طبیعی روی پوست انسان و به ویژه در اطراف سینه و در نزدیکی پستانها موجود هستند. یکی از این باکتری ها که به نام “استاف اورئوس” شناخته میشود، ممکن است این نوع عفونت را در پستان ایجاد کند.
سلولیت سینه ممکن است با علائمی مانند احساس درد، قرمزی پوست و التهاب پوست در ناحیه سینه همراه باشد و نسبت ماستیت گرانولوماتوز زخم های باز کمتری بر بافت سینه ایجاد کند.
ابتلا به آبسه پستان از دیگر مواردی است که میتواند علائم مشابهی با GM ایجاد کند. این عارضه که با تجمع موضعی مایع عفونی و چرکی در بافت سینه همراه است میتواند علائمی مانند تورم، درد سینه، تب و ضعف عمومی بیمار را بروز دهد. پزشکان این عارضه را میتوانند با آسپیراسیون سوزنی همراه با اولتراسوند تشخیصی یا بدون آن درمان کنند.
” اگر علائم ماستیت گرانولوماتوز شما را نگران و آزرده خاطر کرده، بهتر اتست برای تشخیص دقیق تر و بهبود این عارضه در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه فرمایید. ”
دریافت نوبت اینترنتی دکتر مهسا توکل
بیماری ماستیت گرانولوماتوز در گروه بیماری های ایدیوپاتیک قرار دارد به این معنی که علت اصلی بروز این بیماری اغلب ناشناخته میباشد اما با این حال متخصصان سلامت و بهداشت برخی از عوامل را در بروز چنین بیماری دخیل میدانند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
هر چند که هنوز علت دقیق بیماری ماستیت گرانولوماتوز مشخص نشده است، اما پزشکان تلاش میکنند با کمک علوم پزشکی، آزمایش های تشخیصی و بررسی سوابق پزشکی بیماران، به تشخیص و درمان مناسب این عارضه بپردازند.
بیشتنر بخوانید: علائم سینه فیبروکیستیک چیست؟
تحقیقات انجام شده نشان میدهد به طور میانگین 2.4 در هر 100000 زن به ماستیت گرانولوماتوز دچار میشود و این عارضه بیشتر در زنان یائسه و اغلب در زنانی که در سنین باروری هستند یا سابقه شیردهی داشتند، دیده میشود.
در صورتی که تغییرات غیر طبیعی را در بافت سینه خود مشاهده میکنید و به علائم بیماری ماستیت گرانولوماتوز مشکوک شده اید، بهتر است به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا با انجام معاینه و آزمایشات لازم بیماری شما را تشخیص دهد.
متخصص در ابتدا برای تشخیص اولیه، سوابق پزشکی شما را میپرسد و معاینه فیزیکی را آغاز میکند. سپس برای تشخیص دقیق تر علائم، آزمایشات لازم را برای شما تجویز میکند که شامل آزمایشات سونوگرافی، ماموگرافی و بیوپسی پستان میشود.
سونوگرافی یک روش تصویر برداری از اندام های نرم و داخلی بدن است که با کمک امواج اولتراسوند انجام میشود و اطلاعات خوبی را در اختیار پزشک قرار میدهد. این آزمایش قادر است تا اطلاعاتی از ناهمگنی پارانشیمی، توده های نامنظم و هیپواکوئیک که با گسترش لوله ای همراه است را نمایش بدهد.
در ماموگرافی از اشعه ایکس برای تصویر برداری از بافت پستان استفاده میشود که نسبت به روش سونوگرافی با دقت بالاتری از بافت تصویربرداری را انجام میدهد. در نتایج به دست آمده از آزمایش ماموگرافی چگالی های نامتقارن کانونی و ضخیم شدن پوست به وضوح معلوم است.
گاهی اوقات ممکن است تصاویر به دست آمده از سونوگرافی یا ماموگرافی پزشکان را به اشتباه بی اندازد و نتایجی مشابه با توده های بدخیم پستان را در اختیار آنها قرار دهند؛ بنابراین برای جلوگیری از ماستکتومی های غیر ضروری بهتر است بیوپسی پستان صورت بگیرد. در این روش پزشک متخصص با استفاده از سوزن بسیار نازکی مقدار کمی از بافت سینه آسیب دیده را از بدن فرد خارج میکند و در آزمایشگاه آن را مود بررسی دقیق تری قرار میدهند.
علائم بیماری ماستیت در همه افراد یکسان نیست و در برخی افراد ممکن است علائم جزئی را از خود بروز دهد و در برخی دیگر میتواند با شدت بیشتری بروز داده شود. بنابراین پزشکان با توجه به شدت علائم بیمار مناسب ترین درمان را لحاظ میکنند. این درمان ها شامل موارد زیر میشوند:
شماره تماس مطب دکتر مهسا توکل: ۰۲۱۸۸۰۸۳۳۴۸
ابتلا به ماستیت گرانولوماتوز میتواند با علائم ناراحت کننده ای همراه باشد که بخواهید هر چه سریع تر آن را نزد یک پزشک متخصص پستان درمان کنید. دکتر مهسا توکل یکی از جراحان به نام در زمینه بیماری های مربوط به پستان است که با استفاد از دانش بالا و چیره دستی و همینطور به کارگیری از به روز ترین تجهیزات پزشکی روز دنیا، به شما این اطمینان را خواهد داد تا این بیماری را به راحتی درمان میکند. شما میتوانید جهت مشاوره بیشتر در این زمینه یا برای تعیین وقت از طریق شماره های مندرج در سایت با ما در تماس باشید.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 3.5 / 5. تعداد رایها: 39
1 Comment
من امروز توسط دکتر معاینه شدم دکتر بسیار حاذق و دقیق هستند
دکتر جهت بررسی بیشتر برام ام آر آی و… تجویز کردن .
پیشنهاد میکنم حتما اگر مشکلی بود تحت نظر دکتر مهسا توکل باشید
موفق و مانا باشید