توده بدخیم سینه معمولا توده یا تومورهای سرطانی هستند که در بافت سینه تشکیل شده اند. این توده ها که بصورت غیر قابل کنترل رشد میکنند و میتوانند به سایر اندام ها حمله کنند و در بدن پخش شوند.
توده های بدخیم سینه اغلب با درد همراه هستند و شکل و اندازه نامنظمی دارند؛ همچنین این توده ها از شایعترین علائم سرطان پستان هستند و در 75 درصد موارد توسط خود بیمار در خودآزمایی های ماهاینه شناسایی میشود.
در ادامه درباره علائم توده های بدخیم سینه و راه هایی که میتوان آن ها را تشخیص داد و همچنینن راه های پیشگیری از ایجاد آن ها و همچنین درمان آن ها صحبت خواهیم کرد.
توده سینه مجموعه ای از سلول هایی است که باعث ایجاد یک بافت میشود که بصورت یک برآمدگی یا تورم هستند و بافت آنها با بافت پستان اطراف آن ها متفاوت است.
تومورهای سینه اغلب با لمس و معاینه فیزیکی توسط بیمار یا پزشک متخصص سینه قابل تسخیص هستند و اغلب هم باعث ایجاد درد میشوند، اما در مواردی برای تشخیص توده های سینه باید از ماموگرافی، سونوگرافی و … استفاده شود.
بطور کلی تومورهای سینه به دو دسته ۱- توده های خوش خیم سینه و ۲- تومور های بدخیم سینه تقسیم میشوند که برای بررسی نوع آنها نیاز به بیوپسی سینه (نمونه برداری از سینه) خواهد بود.
به گفته سایت معتبر www.cdc.gov بسیاری از شرایط میتواند سبب بروز توده در سینه شود که سرطان یکی از این شرایط است! البته بیشتر توده های ایجاد شده در بافت پستان به دلیل سایر شرایط پزشکی ایجاد میشوند که شایع ترین آن وضعیت فیبروکیستیک سینه و کیست سینه است.
” Fibrocystic conditions cause non-cancerous changes in the breast that can make them swollen, tender, and painful. Cysts are small fluid-filled sacs that develop in the breast. “
” وضعیت فیبروکیستیک باعث ایجاد تغییرات غیر سرطانی در بافت سینه میشود که میتواند سینه را متورم تر و آنها را بسیار حساس و دردناک کند. همچنین کیسه های کوچک حاوی مایع در سینه موجب تشکیل کیست سینه میشود. “
در صورتی که بیماری زمینه ای سینه دارید ممکن است در حالت طبیعی سینه هایتان شاهد برخی تغییرات شوید از جمله:
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علائم توده بدخیم سرطان سینه با شماره ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳ تماس بگیرید.
پستان از بافت های مختلفی از جمله بافت پیوندی فیبروز، بافت چربی، گره های لنفاوی، عروق و اعصاب تشکیل شده است و شامل دو بخش اصلی غدد شیری (غده هایی که شیر تولید میکنند) و مجاری شیری (مجاری که شیر را به سمت نوک سینه هدایت میکنند) تقسیم میشود.
با ایجاد تغییرات شیمیایی در بدن هر بخش از سینه به طور متفاوتی واکنش نشان میدهد که میتواند ظاهر و بافت سینه را تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت منجر به توده های پستان شود. از دلایلی که موجب بروز توده های سینه میشود میتوان موارد زیر را در نظر گرفت:
با لمس برخی از توده های حاشیه مشخصی ازآنها احساس میشود در حالی که برخی دیگر مانند یک لایه بات ضخیم شده هستند:
اگر با لمس توده سینه گرد، صاف و سفت احساس کردید ممکن است یک کیست سینه در بافت پستان ایجاد شده باشد. کیست های سینه حاوی مایع هستند و اغلب باعث ناراحتی فرد نمیشود. علت ایجاد آن به طور دقیق مشخص نیست اما ممکن است در اثر تغییرات هورمونی بدن تشکیل شود. این کیست ها میتواند ابعاد مختلف داشته باشند.
بیشتر بخوانید: تشخیص کیست سینه و راه های درمان آن
در این حالت توده سینه بدون درد، سفت و شکل نامنظمی دارد که ممکن است یک توده بدخیم و سرطانی باشد. پوستی که روی توده سینه را میپوشاند قرمز، فرو رفته یا مانند پوست پرتقال به نظر برسد همچنین در این شرایط اندازه و شکل سینه ممکن است تغییر کند یا متوجه ترشحات از نوک سینه بشوید.
بیشتر بخوانید: راه های درمان سرطان سینه در خانم ها + سرطان سينه چه علائمي دارد؟
آسیب شدید به بافت سینه یا اعصاب مجاور آن میتواند موجب بروز توده های سینه شود که پزشکان این وضعیت را به عنوان نکروز چربی نیز معرفی میکنند. همچنین تجمع مایع عفونی در بافت پستان (آبسه سینه) نیز میتواند سبب ایجاد توده های سینه شود که معمولا با درد موضعی پستان و التهاب پوست همراه است.
فیبروآدنوم ها توده های خوش خیم و غیر سرطانی سینه هستند که بافتی جامد و صاف دارند و در صورت لمس میتواند به راحتی زیر پوست جا به جا شود. فیبروآدنوم ها ممکن است در اثر بارداری، قاعدگی یا هورمون درمانی ایجاد شود و به مرور بزرگتر شوند.
برای دریافت نوبت جهت معاینه و تشخیص انواع توده های سینه می توانید با شماره ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳ تماس بگیرید.
بسیاری از خانم ها تغییرات مربوط به فیبروکیستیک های مربوط به قاعدگی را تجربه میکنند که در این دوران سینه ها حساس تر میشوند و فیبروکیستیک ها حالت پُر بودن و برآمدگی به سینه ها میدهد.
بهترین زمان چکاپ سینه ها به منظور تشخیص سرطان سینه در خانه از طریق لمس، زمانی است که سینه ها سفت و دردناک نباشند بنابراین توصیه میشود خودآزمایی سینه را بعد از دوران قاعدگی انجام دهید.
اینکه هر خانمی شناخت کاملی از بدنش داشته باشد موضوع مهمی است پس بهتر است در این خصوص حالت طبیعی بافت پستان را به خاطر داشته باشید تا بتواانید تغییرات ایجاد شده در بافت سینه را تشخیص دهید.
1- رو به رو آینه دست به کمر بایستید و با شانه های صاف و مستقیم به فرم، ابعاد و رنگ سینه توجه کنید. سینه های شما باید فرم طبیعی خود را حفظ کرده و تورمی در آنها ایجاد نشده باشد. در صورتی که هر یک از علائم زیر را مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید:
2- بازوهایتان را به بالا ببرید و همانند مرحله قبل ظاهر سینه را بررسی کنید. سپس بچرخید تا بتوانید راحت تر زیر بغل و اطراف پستان را مشاهده کنید.
3- در حالی که در مقابل آینه قرار گرفتید نوک سینه را فشار دهید تا بتوانید آن را از هر گونه ترشحات زرد رنگ، آبی، قهوه ای یا مخلط با خون بررسی کنید.
4- اکنون به پشت دراز بکشید و در حالی که بالشی در زیر شانه خود قرار دادید شروع به لمس سینه کنید. برای این کار باید یکی از بازوهایتان را زیر سر بگذارید و با 3 انگشت میانی دست دیگرتان، شروع به لمس دورانی و ملایم سینه و اطراف آن تا زیر بغل و پایین دنده ها کنید. بعد از بررسی کامل همین کار را برای سینه دیگرتان انجام دهید.
5- در مرحله آخر به صورت ایستاده یا نشسته همانند مرحله قبل به صورت دورانی از نوک سینه شروع و تا زیر بغل، بخش های بالایی سینه و قسمت های زیرین سینه، لمس کردن را ادامه دهید. برای راحتی کار بهتر است زمانی که در حمام هستید و پوست حالت لغزنده ایی دارد این چکاپ را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: خودآزمایی ماهانه سینه را چگونه انجام دهیم؟ + مزایا خودآزمایی سینه چیست؟
شناسایی تودههای بدخیم سینه، معمولاً از طریق انجام ماموگرافی و سونوگرافی صورت میگیرد و در صورت شناسایی تودههای بدخیم، درمانهای مختلفی از جمله ماستکتومی، شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان آنها مورد استفاده قرار میگیرد.
بطور کلی چیزی به عنوان توده خوش خیم سینه وجود ندارد و تمامی این توده ها سلول های جهش یافته و ناکارامدس هستند که میتوانند همراه با ایجاد درد در بدن پخش شوند و باعث آسیب به سایر اندام ها شوند اما همه این تومور ها تومورهای سرطانی نیستند.
بیشتر بخوانید: نمونه برداری از سینه
اغلب توده ها بدخیم و سرطانی نیستند اما با این حال به محض ایجاد تغییرات در بافت پستان باید برای ارزیابی بیشتر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا اگر به سرطان سینه مبتلا شدید در مراحل اولیه درمان های لازم انجام شود.
جهت ارتباط با دکتر مهسا تومل با شماره ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳ تماس بگیریدو یا از طریق فرم رزرو نوبت اقدام نمایید.
کلام آخر
توه های سینه، احساس درد در سینه یا ایجاد تغییرات ناگهانی در بافت سینه میتواند برای بسیاری از زنان نگران کننده و دلهره آور باشد که این موضوع کاملا قابل درک است. توده های ایجاد شده در بافت پستان میتوانند از کیست های بی ضرر تا تومورهای بدخیم متغیر باشند. در حالی که بیشتر تودههای سینه سرطانی نیستند، مهم است که به هر گونه تغییر در سینهها توجه کنید و در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید. توده های بدخیم پستان که به عنوان سرطان سینه نیز شناخته می شوند، می توانند تأثیر قابل توجهی بر سلامت جسمی، عاطفی و روانی زنان داشته باشند. تشخیص زودهنگام و درمان برای بهترین نتیجه ممکن ضروری است.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 3.7 / 5. تعداد رایها: 54
12 Comments
آیا با موارد که گفتید میشه خودمون تشخیص بدیم که آیا توده بد خیم شدیم یا باید حتما به پزشک متخصص پستان مراجعه کنیم؟
سلام وقت بخیر
خیر امکان تشخیص توده بدخیم توسط خود بیمار وجود ندارد. موارد ذکر شده علائم خطر توده بدخیم می باشد که در صورت مشاهده باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
سلام خانم دکتر
من طبق ازمایشی که دادم دکتر بهن گفت یه توده بدخیم در سینه راستم وجود داره و باید عمل بشم. میخوام بدونم توده بدخیم سینه اگر درمان نشه میتونه باعث مرگ بشه؟ به شدت از عملش میترسم
سلام
متاسفانه بله، اگر توده به درستی تشخیص داده شده باشد و بدخیم باشد و در ادامه آن درمانی صورت نگیرید، میتواند عود کند و منجر به مرگ بیمار شود.
لذا بهتر است جهت تشخیص درست توده و وضعیت آن به متخصص و جراح پستان مراجعه کنید تا روند درمانی هرچه سریعتر آغاز شود.
سلام خانم دکتر وقتتون بخیر
من قبل از پریودم از سینه هام ترشح خونی دارم. این مورد میتونه نشون دهنده توده بدخیم تو سینم باشه؟ درد و اینا هیچی ندارم
سلام وقت بخیر
در این مورد نمیتوان نظر قطعی داد، حتما باید معاینه و آزمایشات لازم انجام شود.
سلام در ماموگرافی ک دکتر انجام دادن نوشته شده دو گرو میکروکلسیفیک گرد و روند دیده شده آیا خطرناکند
سلام
همه میکروکلسیفیکاسیون ها از یک جنس نیستند. باید تصاویر ماموگرافی دیده شود تا بتوان گفت از کدام نوع است.
سلام ی توده سمت چپ سینه ام دارم چطور میتونم عکس سنو ومامان گرافی را ارسالکنم .
فعلا مایع سینه ام را کشیدن وبرای آزمایش دادن
میترسم .چکار کنم ؟؟؟؟
سلام
برای بررسی بیشتر لطفا پیگیری کنید و نیازمند ویزیت حضوری هست تا بتوان به درستی اظهار نظر کرد. ویزیت غیر حضوری نداریم.
سلام وقت بخیر خانم دکتر
سمت چپ سینهی من کیس داره قبلا مایع بودن الان سفتن و گرد هستن رفتم ماماگرافی وسنو دادم گفتن عمل نمیخواد و فقط قرص ویتامین E دادن میخورم بازم درد دارم
ولی الان ترس دارم از بابتش میشه راهنمایی کنید بیزحمت
سلام وقت شما بخیر
شما باید به پزشک و جراح پستان مراجعه کنید. زیرا این توده ها اگر واقعا کیست باشن و مایع داخلشون باشد باید تخلیه بشن و مایع داخل آنها توسط پزشک جراح برررسی شود اما اگر ت.ده باشن موضوع آن کاملا متفاوت است به همین دلیل حتما باید تحت نظر پزشک متخصص پستان باشید.