سرطان سینه یکی از شایع ترین سرطان هایی است که سالانه تعداد زیادی از زنان را تحت تاثیر قرار میدهد. با وجود شیوع بالا این نوع سرطان، متخصصان زیادی در سرار جهان به منظور کمک به جامعه بشری برای درمان این عارضه ناگوار وجود دارند که با استفاده از ابزارها و تکنیک های به روز، درمان متناسب با نوع سرطانی که فرد به آن مبتلا شده است را انجام میدهند.
در این مقاله قصد داریم علت شکل گیری، علائم، روش های پیشگیری، تشخیصی و چگونگی درمان سرطان سینه و سایر موارد مرتبط به آن را برای آگاهی بیشتر شما توضیح دهیم:
زمانی که سلول های پستان دچار تکثیر غیر طبیعی و کنترل نشدهایی میشوند توده هایی را در بافت سینه به وجود میآورند که ممکن است خوش خیم یا بد خیم باشند. خوشبختانه اکثر توده های ایجاد شده در بافت پستان خوش خیم هستند و زندگی فرد را تهدید نمیکند؛ اما ممکن است در صورت عدم درمان به موقع خطر ابتلا به سرطان بد خیم را در فرد افزایش دهند.
سرطان پستان در خانم ها شیوع بالایی دارد به طوری که 30 درصد از جمعیت زنان را به خود اختصاص داده است؛ اما این عارضه ممکن است به ندرت مردان را هم تحت تاثیر خود قرار دهد. به گفته منبع معتبر www.cancer.org انجمن سرطان آمریکا در سال 2023، 297790 مورد جدید از زنانی که به سرطان سینه مهاجم مبتلا شده اند را شناسایی کرده است.
“The American Cancer Society’s estimates for breast cancer in the United States for 2023 are: About 297,790 new cases of invasive breast cancer will be diagnosed in women.”
تقریبا در 80 درصد از مواقع سرطان سینه تهاجمی هستند؛ به این معنا که توده بدخیم در بافت پستان قادر است به سایر نقاط بدن سرایت کند.
به طور کلی سرطان سینه در زنانی که 50 سال به بالا هستند شایع تر است. با این حال ممکن است زنان در سن پایین تر را نیز درگیر کند.
همچنین لازم به ذکر است سرطان سینه با وجود اینکه شیوع بالایی در بین زنان دارد، به این معنا نیست که در مردان دیده نمیشود! این عارضه ممکن است برخی از مردان و آن هایی که در بدو تولد پسر هستند را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
در صورت ابتلا به سرطان پستان ممکن است با توجه به نوع آن، برخی از علائم زیر را تجربه کنید:
علائم و نشانه های سرطان سینه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
برای کسب اطلاعات بیتشر و دریافت وقت معاینه برای تشخیص سرطان سینه در سعادت آباد با شماره ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳ تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: بازسازی پستان بعد از جراحی سرطان سینه
شاید این سوال برای شما پیش آید که چه کسانی در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار میگیرند؟! برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که عواملی که ریسک ابتلا به سرطان سینه را در افراد افزایش میدهد موارد زیر را شامل میشوند:
در صورتی که هر یک از موارد فوق را تجربه کردید توصیه میشود برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان با پزشک زنان خود یا یک متخصص پستان در این باره صحبت کنید تا راهنمایی ها لازم در این زمینه برای شما انجام شود.
بیشتر بخوانید: نمونه برداری از سینه + چگونه تفاوت کیست و توده بدخیم سینه را تشخیص دهیم؟
سرطان سینه یکی از شایع ترین و جدی ترین انواع سرطان است و تشخیص آن در مراحل اولیه اغلب برای افراد دشوار میباشد. خوشبختانه روشهای تشخیصی مختلفی برای شناسایی و ارزیابی سرطان سینه وجود دارد تا بتوان در اسرع وقت درمان متناسب را انجام داد.
متداول ترین روش های تشخیص سرطان پستان آزمایش های تصویربرداری مانند ماموگرافی، سونوگرافی، ام آر آی سینه و اسکن PET است. این گونه آزمایشات که به پزشک اجازه می دهد تا آناتومی سینه ها را به صورت بصری بررسی کند. در برخی موارد ممکن است برای تعیین وجود سلولهای سرطانی، به آزمایشهای بیشتری مانند بیوپسی یا آزمایش ژنتیک نیاز باشد.
” خوشبختانه دنیای پزشکی گزینههای زیادی را برای تشخیص سرطان سینه ارائه میدهد. به کمک تکنیک های پیشرفته با تشخیص سریع و درمان های مناسب، هر روز تعداد زیادی از افراد مبتلا میتوانند با موفقیت بر این بیماری دلخراش و اذیت کننده غلبه کنند.”
سرطان پستان انواع مختلفی دارد که نوع آن با نوع خاصی از سلول های سینه که تحت تاثیر بیماری قرار میگیرد مشخص میشود.
یکی از شایع ترین نوع سرطان پستان، ابتلا به سرطان مجرایی است به طوری که در 80 تا 90 درصد از افراد به این نوع مبتلا شدهاند. در سرطان مجرایی همانطور که از نامش پیداست، سلول های سرطانی در داخل مجاری سینه تکثیر میشوند. اگر با لمس سینه توده ایی احساس کردید که وجود دارد یا از نوک سینه خروج مایعی غیر از شیر را مشاهد کردید بهتر است هرچه سریع تر برای معاینات بیشتر به پزشک مراجعه فرمایید.
سرطان لوبولار نوعی سرطان تهاجمی پستان است و از غدد شیری (لوبول) پستان شروع میشود. این نوع از سرطان معمولا در هر دو سینه دیده میشود اما در برخی مواقع ممکن است تنها یکی از سینه ها درگیر کند. سرطان لوبولار نسبت به انواع دیگر از سرطان تهاجمی سینه، آهسته تر در بافت سینه گسترش میابد.
بیشتر بخوانید: علائم توده های بدخیم سینه + پیشگیری از سرطان سینه با چکاپ ماهانه سینه
سرطان التهابی نوع دیگری از سرطان تهاجمی پستان است که به ندرت در بین افراد دیده میشود. این عارضه با علائمی مانند قرمزی، گرمی، تورم و فرورفتگی در نواحی سینه همراه است و به دلیل سرعت انتشار بالای سلول های سرطانی در بدن، معمولا زمانی که تشخیص داده میشود سایر نقاط را درگیر کرده و روند درمان را دشوار تر میکند.
برای دریافت نوبت از دکتر مهسا توکل با مطب ایشان به شماره ۰۲۱۸۸۰۸۳۳۴۸ تماس بگیرید یا از طریق فرم رزرو نوبت اقدام نمایید.
برای اینکه پزشکان بتوانند بهترین روش درمانی و پیش بینی نتیجه آن را برای سرطان سینه داشته باشند، از سیستم های مرحله بندی سرطان سینه استفاده میکنند. انتخاب مراحل با در نظر گرفتن نوع سرطان، اندازه تومور، محل دقیق آن در سینه و همینطور گسترش احتمالی سرطان به سایر نقاط بدن انجام میشود.
به طور کلی هر مرحله نشان دهنده میزان پیشرفت بیماری و در نتیجه، انتخاب مناسب ترین درمان است. به عنوان مثال، اگر سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، معمولاً درمان ها ساده تر و موفقیت آمیزتر خواهند بود.
مراحل سرطان سینه عبارتند از:
در این مرحله بیماری غیر تهاجمی است و سرطان از مجاری پستان به سایر نقاط سرایت نکرده است.
در این مرحله میتوان سلول های سرطانی را در بافت سینه مجاور پیدا کرد.
در اینجا سلول های سرطانی یک توده را در بافت سینه تشکیل دادهاند. اندازه این تومور میتواند متفاوت باشد؛ گاهی کوچک تر از 2 سانتی متر است و به غدد لنفاوی زیر بغل سرایت میکند؛ گاهی هم بزرگ تر از 5 سانتی متر است اما هنوز به غدد لنفاوی نرسیده است. البته، اندازه تومور میتواند بین این دو مقدار هم باشد و ممکن است به غدد لنفاوی اطراف خود سرایت کند یا خیر.
در مرحله سوم، سرطان در بافت سینه و غدد لنفاوی مجاور وجود دارد که به عنوان سرطان سینه پیشرفته محلی شناخته میشود.
در این مرحله، سرطان سینه به سایر نقاط بدن مانند کبد، استخوان، ریه یا مغز گسترش می یابد.
همانطور که اشاره کردیم سرطان سینه میتواند بر اثر عوامل تغییر ناپذیری مانند سابقه ابتلا به سرطان در خانواده یا تغییرات ژنی به وجود آید؛ همچنین و یا ممکن است عادات نامناسب و سبک زندگی ناسالمی که فرد در پیش گرفته است احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.
گاهی اوقات میتوانید با تغییر عادات ناسالم، ریسک ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهید. رعایت نکات گفته شده میتواند تا حد زیادی شما را از خطر ابتلا به سرطان پستان مصون نگه دارد:
بیشتر بخوانید: جراحی تعویض پروتز سینه چگونه انجام میشود؟ + علت ترشحات سینه قبل از پریود چیست؟
زمانی که در بافت سینه خود متوجه یکسری تغییرات شدید و احساس کردید تودهای در بافت سینه ایجاد شده است توصیه میشود هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. بنابراین در این دوره نباید منتظر زمان ماموگرافی بعدی خود باشید تا ببینید آیا تغییری در بافت پستان شما ایجاد شده است یا خیر.
شما باید هرگونه تغییرات ایجاد شده در بافت سینه را بدون فوتی وقت به متخصص خود گزارش دهید و معاینات لازم را در این خصوص انجام دهید تا از سلامت بافت سینه اطمینان حاصل کنید.
روش های درمانی برای سرطان سینه بسته به نوع و مرحله سرطان متفات خواهد بود. اما در بیشتر موارد، از روش هایی مانند جراحی سینه، شیمی درمانی، پرتو درمانی، هورمون درمانی و درمان هدفمند برای بهبود وضعیت بیمار کمک میگیرند.
جراحی شامل لامپکتومی (برداشتن تومور) یا ماستکتومی (تخلیه پستان) میباشد. گاهی اوقات ممکن است جراح برداشتن بافت اضافی را به عنوان بخشی از این روش ضروری بداند. همچنین پزشک ممکن است بعد از اتمام جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی یک یا چند روش درمانی را به فرد توصیه کند.
جهت دریافت نوبت و تعیین وقت مشاوره برای درمان و تشخیص سرطان سینه در تهران با شماره ۰۲۱۸۸۰۸۳۳۴۸ تماس بگیرید.
این روش قوی برای از بین بردن سلول های سرطانی در بدن مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش داروهای ضد سرطانی را به داخل وریدی یا اطراف دهان تزریق میکنند و ممکن است عوارض جانبی خفیف تا شدیدی را از جمله حالت تهوع، ریزش مو و خستگی شامل شود. بسته به مرحله پیشرفت سرطان میتوان قبل یا بعد از انجام جراحی، از این روش بهرهمند شد.
پزشک در این روش از پرتو های پر انرژی برای از بین بردن سلول های سرطانی و کوچک کردن تومور ایجاد شده در بافت سینه استفاده میکند. این روش اغلب به همراه سایر روش های درمانی سرطان پستان مانند شیمی درمانی یا درمان های هورمونی بعد از جراحی سرطان سینه مورد استفاده قرار میگیرد.
در هورمون درمانی با استفاده از داروهای خاصی رشد سلول های سرطانی را متوقف میکنند یا با کمک داروهای دیگر تخمدان ها را از تولید و ترشح هورمون استروژن و پروژسترون باز میدارند زیرا این هورمون های زنانه در برخی از بیماران نقش کمک کننده به رشد سلول های سرطانی بدن دارند.
دارو درمانی هدفمند برای حمله به ناهنجاریهای خاص در سلولهای سرطانی طراحی شدهاست؛ برخلاف شیمی درمانی سرطان سینه که علاوه بر سلول های آسیب دیده، سلول های سالم را تحت تاثیر قرار میدهد. این دارو ها برای هر نوع سرطان سینه در دسترس نیست اما در صورتی که روش های سنتی برای فرد موثر نباشد به عنوان یک درمان جایگزین بسیار مفید خواهد بود.
” شاید دانستن این موضوع که به سرطان سینه مبتلا شده اید برایتان بسیار آزار دهنده باشد و روحیه خود را از دست داده باشید؛ اما باید این نوید را به شما عزیزان بدهیم که امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی، روش های درمانی قدرتمندی به کار گرفته میشود تا افراد بسیاری را به زندگی برگردند و بتوانند به راحتی بیماری ایجاد شده را پشت سر بگذارند. “
بسیاری از افراد زمانی که متوجه بیماری خود میشوند ممکن است روحیه خود را از دست بدهند و برخی دیگر با روحیه قوی تری به مبارز با این بیماری میروند و سعی در در آن دارند؛ به هر حال نحوه برخورد افراد با تشخیص و درمان سرطان سینه با فرد دیگر متفاوت است و میتواند تاثیرات خاص خود را بر زندگی افراد بگذارد.
مهم ترین چیزی که در این زمان لازم است بدانید اشکال حمایت است که توصیه میشود برای ارتقا روحیه تان این موارد را مد نظر داشته باشید و تا سپری کردن دوران نقاهت از آنها بهرهمند شوید:
بیشتر بخوانید: خودآزمایی ماهانه برای تشخیص زود هنگام سرطان سینه
در صورتی که پزشک معالج شما ریسک ابتلا به سرطان پستان را در شما بالا میداند، میتوانید گزینه هایی را برای پیشگیری از این بیماری در نظر داشته باشید:
زنانی که احتمال ابتلا به سرطان پستان در آنها بالاست میتوانند تحت نظر پزشک از داروهای مهار کننده آروماتاز یا تعدیل کننده های انتخابی گیرنده استروژن استفاده کنند. توجه داشته باشید که این نوع داروها دارای عوارض جانبی هستند و پزشک تنها در صورت بالا بودن ریسک ابتلا به سرطان برای افراد تجویز میکند. شما میتوانید درباره مزایا و معایب این روش از پزشک خود سوالات لازم را بپرسید.
بیشتر بخوانید: تودههای بدخیم سرطانی چه علائمی دارند؟
زنانی که در معرض خطر بسیار بالای سرطان سینه قرار دارند، ممکن است سینه های سالم خود را با جراحی تخلیه کنند که از این روش معمولا با نام ماستکتومی پیشگیرانه یاد میشود. علاوه بر آن ممکن است تصمیم بگیرند که تخمدان های سالم خود را نیز حذف کنند تا خطر سرطان سینه و سرطان تخمدان را کاهش دهند و به این عمل، اووفورکتومی پیشگیرانه میگویند.
بی شک مزایای روش های درمانی سرطان سینه بیشتر از عوارض آنها خواهد بود. درمان سرطان سینه، چه شیمی درمانی باشد، چه پرتودرمانی یا روش های جدیدتر مثل درمان هدفمند و ایمونوتراپی، معمولاً با برخی عوارض همراه است. خستگی، حالت تهوع و استفراغ از جمله شایعترین عوارض جانبی این تکنیک های درمانی هستند. علاوه بر این، مشکلات گوارشی مثل یبوست و اسهال نیز ممکن است در برخی افراد دیده شود.
البته باید به این موضوع توجه داشته باشید هر فرد به درمان ها واکنش متفاوتی نشان میدهد. بنابراین، بهتر است با پزشک خود در مورد عوارض احتمالی درمان و تأثیر آن بر زندگی روزمره صحبت کنید. همچنین درباره مراقبت های تسکینی، سوالات خود را بپرسید. این نوع مراقبت به مدیریت علائم سرطان و عوارض جانبی درمان کمک میکند تا شما در طول درمان احساس راحتی بیشتری داشته باشید.
با این حال اکثر این عوارض با گذشت زمان از بین میرود و نگرانی خاصی را ایجاد نمیکنند.
اگر به تازگی متوجه شده اید که به سرطان سینه مشکوک یا مبتلا هستید و به دنبال متخصص پستان خوب و ماهر در تهران میگردید، دکتر مهسا توکل با مهارت و دانش بالا در زمینه میتواند به سادگی مشکل ایجاد شده در پستان را شناسایی کند و بهترین روش درمانی را پیش رو شما قرار دهد.
دکتر مهسا توکل با سال ها تجربه در زمینه درمان و زیبایی پستان، توانسته رضایت بسیاری از مراجع کنندگان خود را کسب کند و نتایج مطلوب را برایشان به ارمغان آورد.
در صورتی که قصد درمان سرطان سینه را دارید با استفاده از شماره های مندرج در سایت میتوانید با ما در تماس باشید.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد رایها: 3
7 Comments
من مدتیه که زیر سینه راستم هم تیر میکشه و بعضی اوقات در سینه راستم احساس درد دارم به نظرتون این ها علائم سرطان هستند؟
سلام وقت بخیر
با این علائم نمیتوان نظر قطعی داد و حتما باید تصویر ببرداری انجام شود.
سلام من با لمس سینه هام متوجه شدم یک توده سفتی در سینه ام وجود دارد. الان دردم کمتر شده اون چیز سفت هم کوچیکتر شده بنظرتون سرطان دارم ؟
سلام وقت بخیر
برای آنکه بتوان نظر قطعی داد باید آزمایشات و تصویر برداری لازم انجام شود.
سلام وقت بخیر
درد احساس توده که منجر به درد سینه شده است را به دلیل کم شدن درد نباید نادیده گرفت. بهتر است حتما با متخصص و جراح سینه این مورد را درمیان بگذارید تا آزمایشات و تصویربرداری های لازم انجامک شود.
سلام خواهرم ماه بیست و هفتم بارداریه مشخص شده که سرطان سینه داره
الان میتونه اقدامی برای درمانش انجام بده؟
بله سرطان پستان در هر مرحله و شرایطی که باشد باید سریعا درمان شود و اقدامات درمانی صورت بگیرد. درباره انتخاب روش درمان سرطان سینه هم با توجه به شرایط بیمار و شرایط توده سرطانی تصمیم گیری خواهد شد.