یکی از روش هایی که میتوان سرطان سینه را قبل از جراحی و یا بعد از آن درمان کرد استفاده از تکنیک هورمون درمانی است. هورمون درمانی برای توده های پستانی که به هورمون های استروژن و پروژسترون حساس هستند کاربرد دارد. متداول ترین روش های هورمون درمانی استفاده از مهار کننده های آروماتاز و ممانعت از اتصال هورمون به سلول های سرطانی است.
در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا نکات بیشتری را درباره هورمون درمانی سرطان پستان به شما توضیح دهیم:
هورمون درمانی یکی از موثرترین روش ها برای کنترل رشد توده های بدخیم سینه است. در این روش درمان سرطان سینه، بیمار با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک پستان از اتصال هورمون ها به هورمون های سرطانی جلوگیری می کند.
بطور کلی در روش هورمون درمانی سرطان سینه، با مصرف داروهای هورمونی توسط بیمار، سوخت رسانی و رشد سلول های سرطانی یا همان توده های بدخیم سینه با جلوگیری از اتصال هورمون ها به هورمون های سرطانی مختل خواهد شد.
هورمون درمانی معمولا به صورت مصرف قرص و در برخی مواقع به صورت آمپول تجویز میشود. دوره درمان سرطان سینه با هورمون بسته به شرایط بیمار ممکن است از ۵ سال تا ۱۰ سال و در برخی از افراد با ریسک بالا تر تا بیش از ۱۰ سال ادامه دار شود.
در صورتی ریسک ابتلا به سرطان سینه در شما بالا باشد یا عمل جراحی ماستکتومی یا لامپکتومی برای تخلیه توده های سرطانی انجام داده باشید ممکن است پزشک از هورمون درمانی به عنوان یک درمان مکمل استفاده کند تا بیماری به طور قطعی ریشه کن و از عود مجدد آن جلوگیری شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره هورمون درمانی با مطب دکتر مهسا توکل به شماره ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳ تماس بگیرید.
هورمون درمانی برای درمان سرطان سینه تنها زمانی کاربرد دارد که توده های سرطانی به هورمون حساس باشند و فرد به سرطان هورمون مثبت مبتلا شده باشد.
پزشکان این نوع از سرطان های پستان را اصطلاحا گیرنده استروژن مثبت یا ER مثبت و یا گیرنده پروژسترون مثبت یا PR مثبت معرفی میکنند. به این معنی که توده های سرطانی پستان توسط هورمون های طبیعی بدن یعنی استروژن و پروژسترون رشد میکنند.
بیشتر بخوانید: راه های بازسازی سینه بعد از سرطان پستان چیست؟
درمان سرطان سینه با هورمون با اهداف زیر برای معالجه بیمار استفاده میشود:
” ابتلا به سرطان سینه برای هر کسی میتواند رعب انگیز و استرس زا باشد اما خوشبختانه با پیشرفت علم و تکنولوژی، روش های درمانی متعددی برای بهبود بیماران به وجود آمده است که بتوانند با احتمال بالاتری خطرات جبران ناپذیر این بیماری جدی و تهدید کننده را پشت سر بگذارند و به بهترین نحو درمان شوند. “
بیشتر بخوانید: شناخت انواع کیست سینه + نمونه برداری از توده های سینه
در هورمون درمانی برای کمک به بهبودی افراد از داروهایی که سطح استروژن را در بدن کاهش میدهد استفاده میشود. از آنجایی که هورمون استروژن موجب تحریک سرطان سینه با گیرنده هورمونی مثبت میشود، کاهش سطح استروژن در بدن به کند شدن رشد سلول های سرطانی یا جلوگیری از عود مجدد آن کمک میکند.
در ادامه داروهایی که از اتصال هورمون به سلول های سرطانی جلوگیری میکنند و همینطور داروهایی که منجر به کاهش سطح استروژن در بدن میشوند را معرفی میکنیم:
این نوع از دارو ها معمولا به حالت قرص و به طور روزانه تجویز میشوند. تاموکسیفن اغلب برای کاهش ریسک ابتلا مجدد به سرطان سینه برای زنانی که در مراحل اولیه بیماری درمان شده اند مورد استفاده قرار میگیرد.
مطالب مرتبط: تشخیص زودهنگام سرطان سینه با چکاپ ماهانه
مصرف تورمیفن برای زنانی که یائسه شدند به صورت روزانه توصیه میشود. این نوع دارو میتواند برای درمان سرطان پستان که سلول های آن به نواحی دیگر گسترش یافته است کاربرد داشته باشد.
فول وسترانت به صورت تزریقی برای بیمار تجویز میشود که در ماه اول هر دو هفته و سپس ماهی یکبار به بیمار تزریق میشود. این دارو برای زنانی که یائسه شدند برای درمان سرطان پستان پیشرفته پیشنهاد میشود.
” هورمون درمانی یکی از روش هایی است که میتواند روند درمانی سرطان پستان را به بهترین نحو تکمیل کند و زندگی دوباره به زنان مبتلا هدیه دهد. “
برای دریافت وقت معاینه از دکتر مهسا توکل جهت درمان سرطان سینه میتوانید از طریق فرم رزرو نوبت اقدام نمایید.
استفاده از دارو مهار کننده آروماتار برای زنانی که دوران یائسگی را پشت سر گذاشتند، میتواند مفید باشد. اگر چه از این نوع دارو میتوان پیش از یائسگی زنان استفاده کرد که با سرکوب تخمدان ها همراه میشود.
قرص هایی که برای درمان سرطان سینه استفاده میشوند عبارتند از:
هر سه دارو ذکر شده به منظور کاهش خطر عود مجدد بیماری برای زنانی مناسب است که در مرحله اول سرطان درمان شدند. میتوان این نوع از دارو مهار کننده آروماتاز را به تنهایی یا بعد از تکمیل درمان تاموکسیفن مصرف کرد.
بیشتر بخوانید: علت ترشح سینه قبل از پریود چیست؟
این اصطلاح زمانی به کار برده میشود که تومورهای سینه، هیچ کدام گیرنده های استروژن و پروژسترون را نداشته باشند و در نهایت هورمون درمانی در این نوع از سرطان موثر نخواهد بود. در چنین شرایطی تومور با سرعت بیشتری نسبت به گیرنده مثبت رشد میکند. این نوع از تومورها در صورت بازگشت نیز میتوانند در چند سال اول بعد از درمان عود پیدا کنند.
شاایان ذکر است احتمال ابتلا به سرطان های گیرنده منفی در زنانی که هنوز دوران یائسگی را پشت سر نگذاشته اند بیشتر دیده میشود.
برای تعیین وقت معاینه با دکت رمهسا توکل با شماره ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳ تماس بگیرید.
عوارض هورمون درمانی در سرطان سینه برای هر دارویی متفاوت است اما به طور کلی عوارض جانبی رایج ترین داروها در هورمون درمانی سرطان پستان میتواند شامل موارد زیر باشد:
تاموکسیفن
مهار کننده های آروماتاز
عوارض جانبی که به ندرت ممکن است در هورمون درمانی سرطان سینه به واسطه مصرف دارو ها ایجاد شود عبارتند از:
تاموکسیفن
مهار کننده های آوروماتاز
یکی از دغدغه های اصلی هر فرد مربوط به هزینه های اصلی و جانبی درمان میشود. برای پاسخ به این سوال باید گفت هزینه های هورمون درمانی بسته به عوامل مختلف متغییر است برای مثال اگر شما تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی باشید میزان پرداختیتان برای درمان با فردی که تحت پوشش بیمه نیست متفاوت خواهد بود.
همچنین سایر عوامل تاثیر گذار در هزینه های درمان سرطان با هورمون را میتوان تجربه پزشک، نوع بیمارستان، نوع داروهای تجویز شده و سایر هزینه های جانبی برای درمان در نظر گرفت.
در صورتی که برای تکمیل شدن روند درمانی سرطان پستان به هورمون درمانی نیاز دارید میتوانید با مشورت دکتر مهسا توکل این روش درمانی را در زمان مناسب آغاز کنید. دکتر مهسا توکل، متخصص جراحی و فوق تخصص (فلوشیپ) جراحی پستان و زیبایی، با مهارت بالا و با استفاده از بهترین تجهیزات پزشکی میتواند به بهترین نحو بیماری شما را درمان کند. برای مشاوره و نوبت گیری میتوانید با شماره های مندرج در سایت تماس حاصل کنید.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 4 / 5. تعداد رایها: 16
4 Comments
سلام خانم دکتر وقتتون بخیر
میخواستم بدونم هورمون درمانی برای پریود شدن مشکلی ایجاد نمیکنه؟
سلام
بهترین حالت این است که حداقل دوسال همراه با هورمون درمانی، پریودی قطع شود.
خانم دکتر
من پارسال برای درمان سرطان سینم هورمون درمانی انجام دادم. الان 43 سالمه و 4 ماهه که پریود نشدم.
میخواستم بدونم هورمون درمانی در یائسگی زودرس تاثیرگذار هست؟
بله هورمون درمانی ممکن است باعث یائسگی و پریود نشدن بیمار شود اما اینکه برای هورمون درمانی از چه دارویی استفاده کردین بسیار حائز اهمیت است، از طرفی اینکه شما بعد از هورمون درمانی دوره شیمی درمانی داشته اید یا خیر بسیار حائز اهمیت باشد.
نکته قابل توجه این است که ما برای بیمارانی که به خصوص شیمی درمانی می شود حداقل 2 سال بعد از درمان پریود نشوند و این مورد گاهی با مصرف دارو اتفاق می افتد.