آیا جراحی تیروئید سخت است؟ عمل جراحی تیروئید چگونه است؟ بهترین جراح تیروئید در ایران این غده را با چه روشی درمان میکند؟
اگر سوالاتی از این دست ذهن شما را به خود مشغول کرده و میخواهید بدانید که جراحی تیروئید چیست، به شما توصیه میکنیم تا در انتهای این مقاله همراه ما باشید و بیشتر با این روش درمان تیروئید آشنا شوید.
تیروئید یکی از مهمترین غدههای بدن انسان است که در جلوی گردن قرار دارد و کنترل کننده عملکردهای حیاتی در بدن میباشد. در واقع هورمون هایی که توسط این غده تولید می شوند، متابولیسم بدن را کنترل کرده و در قسمتهای مختلفی از بدن مانند نوسانات ضربان قلب و یا سرعت کالری سوزی، تاثیر گذار میباشند.
این غده شکل پروانهای دارد و وظیفه تولید و ترشح دو هورمون T3 و T4 یا تیروکسین و تری یدوتیرونین را به داخل خون بر عهده دارد. عملکرد غده تیروئید توسط غدد هیپوفیز و هیپوتالاموس مدیریت و تنظیم میشود. بیماریهای مختلفی میتواند در عملکرد غده تیروئید مشکل به وجود بیاورد و وضعیت سلامت این غده را تا جایی تخریب کند که، نیاز به عمل جراحی غده تیروئید وجود داشته باشد.
جراحی تیروئید که نام دیگر آن تیروئیدکتومی نیز هست، عملی برای برداشتن غده تیروئید ناسالم و بیمار میباشد. در طی این عمل جراحی تمام یا قسمتی از غده تیروئید برداشته می شود.
هدف از جراحی غده تیروئید، برداشتن ندولها و یا تورموهای غده تیروئید میباشد. اغلب ندولهایی که در این غده قرار دارند خوش خیم هستند، اما برخی از آنها میتوانند بدخیم باشند و پیش زمینهای برای ابتلا به سرطان غده تیروئید شوند. اینکه در حین جراحی تیروئید چه مقداری از این غده برداشته میشود بستگی دارد به:
تمامی این موارد به تشخیص پزشک متخصص بعد از آنکه تستهای تشخیصی را انجام دادید، صورت میگیرد. در برخی مواقع موارد ممکن است که پزشک تنها بخشی از تیروئید را بردارد، و در برخی موارد هم ممکن است که پزشک مجبور به انجام تیروئیدکتومی کامل (برداشتن کل غده تیروئید) شود. در چنین شرایطی و بعد از برداشتن کل غده تیروئید، پزشک متخصص هورمون درمانی تیروئید را تجویز میکند تا بتواند عملکرد طبیعی این غده را در بدن شبیه سازی کند.
جهت تشخیص بیماری تیروئید و در ادامه، درمان تیروئید میتوانید با مطب دکتر مهسا توکل تماس بگیرید. (۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳)
بیشتر بخوانید: هورمون درمانی سرطان سینه چگونه انجام می شود؟
بیماریها و اختلالات گوناگونی وجود دارند که سبب آسیب زدن به عملکرد غده تیروئید میشوند. دلایلی که زمینه نیاز به جراحی تیروئید را فراهم میکنند، عبارتند از:
سرطان شایعترین علت برای جراحی تیروئیدکتومی میباشد. اگر سرطان غده تیروئید دارید، برداشتن تمام یا بخشی از این غده، بهترین راه برای درمان شما خواهد بود.
بیشتر بخوانید: سرطان سینه چیست؟ + سرطان سینه چگونه درمان میشود؟
در پر کاری تیروئید، غده تیروئید شما بیش از اندازه هورمون تیروکسین را تولید میکند. اگر که داروهای ضد تیروئید برای شما خطر ساز باشند و یا تاثیری در کنترل و درمان این عارضه نداشته باشند، ممکن است که نیاز به جراحی تیروئیدکتومی و یا رادیوتراپی غده تیروئید داشته باشید.
“جراحی تیروئید روشی آسان و کم دردسر برای درمان درد و ناراحتی در ناحیه گلوی شماست. اگر میخواهید پرکاری تیروئید و یا التهاب جلو گلوی شما بر طرف شود، از جراحی تیورئید نترسید و همین حالا برای درمان شدن خود با پزشک متخصص جراحی تماس حاصل فرمایید.”
ندولهای مشکوک در غده تیروئید، میتوانند خوش خیم و یا بدخیم باشند و یا حتی زمینهای برای ابتلا به سرطان را فراهم کنند. اغلب پیش از جراحی تیروئید یک آزمایش نمونه برداری سوزنی انجام میشود و پس از آنکه سرطانی یا غیر سرطانی بوده ندولها مشخص شد، نیاز یا عدم نیاز به جراحی تیروئیدکتومی بررسی خواهد شد.
بیماری گواتر ممکن است که با بزرگ شدن، ناراحت کننده باشد و نفس کشیدن و قورت دادن غذا را برای شما سخت کند. در برخی از موارد گواتر زمینهای برای پر کار شدن تیروئید بوده و همچنین زمینهای برای انجام جراحی تیروئید توسط پزشک متخصص جراحی خواهد بود.
از دیگر دلایلی که نیاز شما به جراحی تیروئید را بالا میبرد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بیشتر بخوانید: علائم توده بدخیم سینه چیست؟
جراحی تیروئیدکتومی به دو دسته ۱- تیروئیدکتومی جزئی و ۲- تیروئیدکتومی کامل تقسیم بندی میشود که هر کدام عبارتند از:
در این روش تنها بخشی از غده تیروئید که آسیب دیده است برداشته میشود. با اینکه بخشی از تیروئید شما برداشته میشود، اما این غده میتواند همچنان کار خودش را به درستی انجام دهد. در برخی موارد که این غده ضعیف باشد و نتواند عملکرد خود را به خوبی انجام دهد، پزشک متخصص هورمون درمانی تیروئید را تجویز خواهد کرد.
در این روش درمانی کل غده تیروئید به صورت یکجا برداشته میشود. در صورت تخلیه کل غده تیروئید شما، بدن قادر به تولید هورمون به صورت سر خود نخواهد بود. به همین دلیل پزشک دارو درمانی و یا هورمون درمانی را تجویز خواهد کرد.
این داروها به عنوان یک جایگزین برای هورمونهای تیروئید به شمار میروند و عملکردی مشابه با غده تیروئید دارند. برای اینکه مشخص شود چه مقدار به هورمون تیروئید جایگزین نیاز دارید، بایستی آزمایش خون دهید.
بیشتر بخوانید: پیکرتراشی به چند روش انجام خواهد شد؟
عمل جراحی تیروئید تحت بیهوشی کامل و در بیمارستانهای تخصصی و مجهز انجام میشود. این عمل از آنجایی که بسیار حساس است، نباید در کلینیکها و مطبهای پزشکان صورت بگیرد. معمولاً در طول عمل یک برش در مرکز گردن و در نزدیکی غده تیروئید توسط تیغ جراحی زده میشود. این برش در چینهای گردن زده میشود و بعد از بهبودی، جای زخم چندان قابل تشخیص نیست.
اگرعمل جراحی تیروئید شما به دلیل درمان سرطان تیروئید انجام میشود، ممکن است جراح غدد لنفاوی شما را نیز بررسی کند و اگر آسیب دیده باشند آنها را نیز بردارد.
در برخی از بیمارانی که آسیب غده تیروئید آنها موجب آسیب دیدن تارهای صوتی میشود، از یک دستگاه نظاره گر بر روی تارهای صوتی استفاده میشود تا از تخریب این تارها و آسیب دائمی جلوگیری شود.
روش های گوناگونی برای جراحی تیروئید وجود دارند که میتوانند اختلالات این توده را به خوبی درمان کنند. برخی از روشهای رایج برای جراحی تیروئید یا تیروئیدکتومی عبارتند از:
در عمل جراحی تیروئید معمولی پزشک برای اینکه به صورت مستقیم به غده تیروئید دسترسی داشته باشد، در ناحیه مرکزی در گردن یک برش ایجاد میکند تا بتواند به آسانی عمل جراحی را شروع کند. اغلب افرادی که کاندید جراحی تیروئیدکتومی هستند، با این روش عمل میشوند.
همانطور که از نام این عمل مشخص است، پزشک از راه دهان اقدام به جراحی تیروئید میکند. به این صورت که برای دسترسی به غده تیروئید، در داخل دهان یک برش ایجاد میشود.
در این روش جراح ابتدا بر روی قسمتی از گردن برشهای کوچکی ایجاد میکند. سپس از ابزارهای جراحی حاوی دوربین که آندوسکوپ نام دارد، استفاده میشود. به این صورت که لوله باریک و منعطف آندوسکوپ از طریق برش روی گردن وارد شده و بعد از رسیدن به غده تیروئید، عمل جراحی را آغاز میکند.
جراح با استفاده از دوربین میتواند راحتتر فرآیند جراحی را انجام دهد. بعد از این نوع عمل جراحی ممکن است برخی افراد گردن درد را تجربه کنند و یا احساس کنند صدای آنها خشن یا ضعیف شده است. خوشبختانه این علائم اغلب به دلیل تحریک لوله تنفسی به وسیله آندوسکوپ ایجاد میشود و بعد از مدت کوتاهی برطرف خواهند شد.
بیشتر بخوانید: خودآزمایی سینه
اول از همه و پیش از هر اقدامی که قرار است برای عمل جراحی تیروئید انجام دهید، بهتر است تا در رژیم غذایی خودتان تجدید نظری داشته باشید. همچنین رعایت نکات زیر به شما کمک میکند تا عمل جراحی بهتر و کم دردسرتری را تجربه کنید:
بیشتر بخوانید: انواع ترشحات سینه چه علائمی دارند؟
اگر میخواهید بعد از عمل تیروئید سریعتر بهبود پیدا کنید و سلامتی خودتان را هر چه سریعتر بدست آورید، بهتر است تا نکات و توصیههای مراقبتی بعد از جراحی تیروئید را به دقت رعایت کنید. برخی از توصیههایی که پزشکان متخصص تاکید دارند بعد از عمل حتماً رعایت کنید، عبارتند از:
مدت زمانی که طول میکشد تا زخم جراحی تیروئید روی گردن شما خوب شود، حداقل یک سال بعد از عمل است. برای آنکه جای زخم سریعتر خوب شود میتوانید از پمادها و کرمهای ضد لک و از بین برنده جای زخم استفاده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مطب دکتر مهسا توکل تماس بگیرید و یا با شماره ۰۲۱۲۶۲۳۰۴۴۳ تماس بگیرید.
به طور کلی این نوع جراحی برای برداشتن غدد تیروئیدی یک روش بیخطر و ایمن است، اما ممکن است مانند هر عمل جراحی دیگری، یک سری عوارض جانبی به دنبال داشته باشد. از جمله این عوارض احتمالی میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
در این نوع جراحی مهم ترین نکته، حفظ عملکرد تارهای صوتی، حنجره و غده پاراتیروئید است. غده پاراتیروئید در بدن از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که این غده سطح کلسیم در بدن را تنظیم میکند. به همین دلیل است که مهمترین نکتهای که هر پزشک متخصص و جراحی تیروئیدی بایستی مدنظر داشته باشد، این است که سلامت غده پاراتیروئید و تارهای صوتی را در طول عمل تضمین کند تا مشکلی حاد و جدی برای بیمار ایجاد نشود.
بیشتر بخوانید: نمونه برداری از سینه به چه منظوری انجام خواهد شد؟
هزینه عمل جراحی تیروئید با توجه به پارامترهایی نظیر:
تعیین می شود. با این حال، هزینه عمل جراح تیروئید بر اساس مصوبه سال 1402 تعیین میشود و ممکن است با توجه به مهارت و دستمزد دریافتی از سوی جراح؛ این هزینه مقداری تغییر یابد. بنابراین توصیه میشود جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص عمل جراحی تیروئید توسط بهترین جراحان تیروئید در تهران، با مطب پزشک خود تماس بگیرید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه عمل تیروئیدکتومی با کطب دکتر مهسا توکل تماس بگیرید.
اگر به اختلالات غده تیروئید نظیر بیماری گواتر و یا ندولهای خوش خیم و بدخیم مبتلا هستید و نیاز به جراحی تیروئیدکتومی دارید؛ میتوانید به دکتر مهسا توکل اعتماد کنید و جراحی خودتان را به ایشان بسپارید.
دکتر مهسا توکل متخصص جراحی و دارای بورد فوق تخصص (فلوشیپ) در جراحی پستان و زیبایی بانوان میباشد. ایشان فارغ التحصیل دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند و خدمات زیبایی و جراحی متنوعی از قبیل موارد زیر را در مطبهای خود و بیمارستانها مجهز شهر تهران ارائه میدهد:
شما میتوانید درمان و جراحی تیروئید خودتان را به دستان ماهر و متخصص دکتر مهسا توکل بسپارید.
برای دریافت وقت معاینه با دکتر مهسا توکل میتوانید از طرق فرم رزرو نوبت اینترنتی اقدام نمایید.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 5 / 5. تعداد رایها: 1