نکروز سینه یکی از مشکلات پزشکی در جامعه است که در طی شرایطی خاص مانند یک تروما در بسیاری از زنان و حتی به ندرت در برخی مردان دیده میشود و نگرانی های را برایشان به دنبال دارد.
در ادامه متن با ما همراه باشید تا به طور مفصل عارضه نکروز چربی در سینه را برایتان شرح دهیم:
نکروز چربی سینه یا fat necrosis عارضه ای است که در اثر آسیب یا جراحی به وجود میآید و در طی آن خونرسانی به بافت چربی پستان قطع میشود. این عارضه ممکن است در زیر پوست سینه با ایجاد توده های سفتی شبیه به تومور همراه باشد و نگرانی هایی را برای افراد ایجاد کند.
اما بهتر است بدانید نکروز چربی سینه عارضه ای بی خطر است و در برخی مواقع میتواند بدون نیاز به درمان خاصی از بین برود.
بیشتر بخوانید: علائم توده بدخیم سینه چیست؟ + علائم و نشانه های توده خوش خیم سینه
زمانی که به نکروز چربی سینه مبتلا شده باشید، معمولا در لمس سینه، آن را به صورت یک توده سفت و گرد احساس میکنید. حتی گاهی اوقات ممکن است زنان با ایجاد این توده، علائم ناراحت کننده ای را مانند حساسیت سینه، فرو رفتگی پوست سینه، قرمزی یا کبودی پوست تجربه کنند.
به نقل از سایت معتبر my.clevelandclinic.org تغییرات ایجاد شده در اثر نکروز چربی پستان، بسته به این که آسیب در کجا رخ داده و تا چه میزان شدید است، امکان دارد ماه ها یا سال ها بعد از اولین آسیب، علائم آن رخ دهد.
” These changes can vary, depending on where and how severe the damage is and how far along in the process you are. You may notice it months or years after the original injury.”
همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم نکروز چربی سینه زمانی رخ میدهد که در اثر آسیب به بافت چربی، مرگ سلولی اتفاق افتد.
بافت پستان از غدد و مجاری شیر تشکیل شده است که توسط بافت چربی احاطه شده اند. در مواقعی که سینه دچار آسیب دیدگی میشود، توده ها قادرند تا در بافت چربی تشکیل شوند. به این صورت هر فرآیندی که در نهایت سبب اختلال در بافت چربی پستان شود، میتواند فرد را در معرض نکروز چربی سینه قرار دهد.
به طور کلی این صدمات شامل موارد زیر میشوند:
بیشتر بخوانید: ماموپلاستی یا جراحی کوچک کردن سینه مناسب چه کسانی است؟
نکروز چربی سینه امکان دارد در هر سنی و در هر جایی از سینه رخ دهد اما معمولا زنان میانسالی که سینه های بسیار بزرگی دارند و یا دچار اضافه وزن هستند در معرض ابتلا به آن قرار میگیرند. همچنین سایر افرادی که ممکن است در اثر آسیب به بافت پستان نکروز چربی سینه را تجربه کنند شامل موارد زیر میشوند:
علاوه بر موارد فوق به ندرت ممکن است شاهد ابتلا به نکروز چربی سینه در افراد واجد شرایط زیر باشید:
” نیازی به ترس و اضطراب بیش از حد برای ابتلا به سرطان پستان نیست! اگر به نکروز چربی سینه هم مبتلا شده باشید ممکن است در لمس سینه توده های سفت و محکمی را احساس کنید. بنابراین بهتر است با حفظ آرامش برای تشخیص دقیق تر به متخصص پستان مراجعه کنید. “
برای دریافت نوبت میتوانید با شماره ۰۲۱۸۸۰۸۳۳۴۸ تماس بگیرید.
اگر به نکروز چربی سینه دچار شده اید، ممکن است برخی از عوارض احتمالی آن را تجربه کنید از جمله:
بیشتر بخوانید: نمونه برداری از سینه به چه منظوری انجام میشود؟
همانطور که توضیح دادیم ممکن است بعد از گذشت چند ماه از ضربه اولیه متوجه برخی تغییرات در بافت سینه شوید.
با این حال زمانی که توده ای را در بافت پستان حس کردید، بهتر است برای تشخیص دقیق تر به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با انجام آزمایشات مختلف توده پستانی را از نظر خوش خیم بودن یا سرطانی بودن، مورد ارزیابی قرار دهد.
روش های تشخیصی که ممکن است متخصص پستان از شما درخواست کند عبارتند از:
اشعه ایکس یکی از پرکاربرترین فناوری های پزشکی است که اطلاعات مفیدی را در خصوص سلامت اندام های داخلی در اختیار پزشکان قرار میدهد.
ماموگرافی یکی از روش های تشخیصی است که با استفاده از اشعه ایکس انجام میشود و میتوان به کمک آن نواحی از بافت پستان را که دچار نکروز شده اند را تشخیص دهد.
بیشتر بخوانید: راه های تشخیص سرطان سینه + هورمون درمانی سرطان سینه چگونه انجام میشود؟
سونوگرافی از دیگر روش های بی خطر و بدون درد برای تشخیص نکروز چربی پستان است که با استفاده از امواج اولتراسوند (امواج صوتی) تصاویری را از اندام های نرم بدن ایجاد میکند.
استفاده از این تکنیک برای تشخیص کیست هایی که کاملا جامد نیستند و محتویات چربی دارند موثر است.
بیشتر بخوانید: درد سینه نشانه چیست؟ + علت ترشح سینه قبل از پریود چیست؟
توده هایی که در اثر نکروز چربی سینه ایجاد شده اند ممکن است شبیه به چندین توده پستانی بدخیم و سرطانی در تصاویر ماموگرام یا سایر روش های تصویر برداری ظاهر شوند.
اما آزمایش ام آر آی که با کمک صفحات مغناطیسی از جهات مختلف بدن گرفته میشود تصاویر واضحی را از بافت های نرم بدن ایجاد میکند.
نکروز چربی پستان معمولا بدون نیاز به درمان خاصی در بازه زمانی مشخصی از بین میرود. اما در مواردی که مشکلات بیشتری را برای فرد ایجاد کند یا توده های ایجاد شده در پستان بزرگتر شوند، ممکن است پزشک با استفاده از روش های زیر به از بین بردن این عارضه کمک کند:
آسپیراسیون با سوزن ظریف: با استفاده از یک سوزن و سرنگ ظریف و بلند بافت و مایعات ایجاد شده در سینه بدون نیاز به برش تخلیه میشود.
بیوپسی سوزنی هسته با کمک خلاء: در این روش تکنسین با استفاده از امواج صوتی یا اشعه ایکس، یک سوزن بزرگ و تو خالی را برای تخلیه توده ایجاد شده به درون بافت پستان هدایت میکند.
بیوپسی اکسیزیون: در موارد شدید تر پزشک با ایجاد برش جراحی میتواند نکروز چربی را از سینه خارج کند و مانع از پیشرفت نکروز چربی شود.
بیشتر بخوانید: نمونه برداری از سینه چگونه انجام میشود؟
دکتر مهسا توکل یکی از برجسته ترین متخصصان پستان در تهران است که با سال ها تجربه کار در این زمینه و استفاده از به روز ترین تجهیزات پزشکی توانسته نتایج رضایت بخشی را از درمان بیماری های پستان به دست آورد.
اگر به دنبال متخصص پستان خوب برای درمان نکروز چربی سینه میگردید، بی شک دکتر مهسا توکل میتواند تجربه یک درمان موفقیت آمیز را برای شما به ارمغان برساند. در صورت مشاوره بیشتر یا اخذ نوبت میتوانید از طریق شماره های مندرج در سایت با ما در تماس باشید.
برای دریافت نوبت میتوانید از طریق فرم رزرو نوبت اقدام کنید یا با شماره ۰۲۱۸۸۰۸۳۳۴۸ تماس بگیرید.
آیا این مطلب برایتان مفید بود؟
روی ستاره کلیک کنید تا به این مطلب امتیاز دهید!
میانگین امتیازها: 3.7 / 5. تعداد رایها: 27
5 Comments
نکروز چربی بعد از ماموپلاستی قابل درمانه؟
بیمار با بیمار متفاوت است و به وسعت نکروز چربی بستگی دارد. نیاز به معاینه حضوری میباشد.
من دچار فرو رفتگی پوست سینم هستم و قبلا با تجویز پزشک مامو گرافی انجام دادم اما مشکلی نبود، نگرانم که ممکنه باعث سرطان بشه این موضوع ؟؟؟
سلام ، من حدودا 3 ماه است که متوجه فرو رفتگی پوست سینم شدم و قبلا جراحی زیبایی داشتم. امکان ابتلا به سرطان سینه دارم ؟؟
سلام ، تشخیص نکروز چربی پستان داده شده برام برای اینکه بفهمم سرطانه یا نه و اینکه ازش جلوگیری کنم چه کنم ؟